HRVATSKA SLAVI / Turci se ne mire s porazom, istaknuli jednu situaciju: 'Skandalozna odluka, sudac je obilježio utakmicu'

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine D kvalifikacija za EURO 2024. kao gost u Bursi svladala Tursku sa 2-0 (2-0).

28.3.2023.
23:24
Slavko Midzor/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je Turska dominirala u uvodnim minutama susreta kada je Dominik Livaković s dvje sjajne intervencije sačuvao svoju mrežu, a domaćima je i poništen jedan pogodak zbog malog zaleđa, Hrvatska je povela u 20. minuti iz svoje prve suvisle akcije.

Image
TURSKA - HRVATSKA 0-2 /

Fantastični Vatreni preživjeli tursku opsadu i osvojili Bursu na krilima Matea Kovačića: Imamo prvu pobjedu u kvalifikacijama za EP

Image
TURSKA - HRVATSKA 0-2 /

Fantastični Vatreni preživjeli tursku opsadu i osvojili Bursu na krilima Matea Kovačića: Imamo prvu pobjedu u kvalifikacijama za EP

Stanišić je prihvatio loptu na desnoj strani, uposlio Pašalića u kaznenom prostoru, ovaj je petljao s loptom umjesto da uputi udarac i kada se činilo kako je propala izgledna situacija na loptu je natrčao Mateo Kovačić i preciznim prizemnim udarcem pogodio donji desni kut suparničkog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je povećala svoju prednost u sam smiraj prvog poluvremena, Pašalić je izbačen na lijevom krilu, pucao sa 15-ak metara iskosa, turski vratar Mert je uspio odbiti loptu, ali samo do natrčalog Kovačića kojemu nije bilo teško iz neposredne blizine zatresti praznu mrežu.

Hrvatska nakon dva kola ima četiri boda, kao i Wales, koji je u drugom susretu ove skupine igranom u utorak u Cardiffu svladao Latviju sa 1-0 (1-0) golom Moorea iz 41. minute. Slijedi Turska s tri boda, dok su Armenija i Latvija, koje su odigrale po jednu utakmicu, bez bodova. Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije se nastavljaju u lipnju, no Hrvatska će tada sudjelovati na završnom turniru Lige nacija, pa će Vatreni svoj sljedeći dvoboj u skupini igrati na domaćem terenu protiv Latvije 8. rujna.

Turski mediji naravno s velikim zanimanjem ispratili su dvoboj u Bursi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo mogli doći do onoga što smo željeli u Bursi. Turska je odlično krenula u utakmicu, ali je Livaković dvaput obranio da bi Hrvati poveli iz prvog udarca na gol. Sudac i VAR soba kontakt Kadioglua i Šutala nisu okarakterizirali kao jedanaesterac", piše Fanatik, dok se Sabah također spominje situaciju u kojoj je domaćin tražio kazneni udarac.

"Skandalozna odluka! Sudac je obilježio utakmicu", ističu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo