TUDOR VIŠE NIJE TRENER HAJDUKA: / Zna se tko će ga naslijediti i koliko je splitski klub na njemu zaradio

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Počelo se pričati o Pirlovoj poruci još početkom ovog tjedna, nagađalo se dugo, da bi se ovog petka postigao dogovor

21.8.2020.
18:02
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Igor Tudor od danas nije više trener Hajduka nakon što je odlučio prihvatiti ponudu novog trenera Juventusa Andree Pirla da mu se u Italiji pridruži kao pomoćnik u stručnom stožeru, objavio je danas Hajduk.

Sada već bivši trener Bijelih proveo je u drugom mandatu osam mjeseci na klupi Hajduka koje ih je vodio u 18 službenih utakmica, a naslijedit će ga Hari Vukas. Kako pišu Sportske novosti, Hajduku je Juventus za Tudora uplatio 350 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tudor neće voditi Hajduk ovog vikenda u utakmici s Osijekom, nego će tu ulogu preuzeti njegov dosadašnji pomoćnik Hari Vukas. Vukasov prvi pomoćnik bit će Jurica Vučko, a stručnom stožeru prve momčadi priključen je još i Toni Golem koji je nedavno preuzeo juniore II Bijelih, a u dosadašnjoj karijeri već je imao iskustvo rada u stručnom stožeru Hajdukove prve momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRVLJEM I KAMENJEM PO TUDORU: /

Pogledajte što su navijači Hajduka pisali kad je objavljeno da odlazi u Juventus

Image
DRVLJEM I KAMENJEM PO TUDORU: /

Pogledajte što su navijači Hajduka pisali kad je objavljeno da odlazi u Juventus

Nije ispunio cilj

Nekadašnji hrvatski reprezentativac i zvijezda Juventusa nije ispunila cilj prošle sezone i te je Hajduka završio na petom mjestu. Dosta je bilo govora o njegovom odlasku s klupe uslijed sve većeg nezadovoljstva navijača, no i u novu je splitski velikan krenuo s njim na klupi.

Ipak, Juventusovu ponudu nije mogao odbiti. Počelo se pričati o Pirlovoj poruci još početkom ovog tjedna, nagađalo se dugo, da bi se ovog petka postigao dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj drugog mandata

Tudor je momčad Hajduka preuzeo u zimskoj stanci kada je splitski sastav držao drugo mjesto na ljestvici te je u proljetnom i ljetnom nastavku prvenstva ostvario po osam pobjeda i poraza uz jedan remi, pa je momčad prvenstvo okončala na petoj poziciji. Tudor je poveo Hajduk i u novu sezonu proteklog vikenda 2:0 pobjedom protiv Istre 1961.

Ovo je bio drugi Tudorov mandat na klupi Hajduka, momčad s Poljuda je vodio i od travnja 2013. do veljače 2015. te je odmah po dolasku u svibnju 2013. osvojio Kup što je posljednji Hajdukov trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tudor je u igračkim danima za Juventus odigrao 174 utakmice i zabio 21 gol. U trenerskoj karijeri vodio je Hajduk u dva navrata, isto kao i Udinese, a bio je i za kormilom Galatasaraya, Karabukspora i PAOK-a.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo