Romelu Lukaku / Tuchel savjetovao skupo pojačanje: 'Treba napraviti točno ono što je Timo napravio'

Image
Foto: AP Images

Lukaku je odlično počeo sezonu, ali kroz jesen je izgubio formu. Čak je i kritizirao sustav igre trenera Tuchela, zbog čega je zaradio i suspenziju.

17.4.2022.
16:20
AP Images
VOYO logo

S potpisivanjem Romelua Lukakua Chelsea se predstavio kao ozbiljni konkurent za britanske naslove i obranu Lige prvaka. Podsjetimo, Chelsea je slavio u finalu 2021. protiv Cityja i time uzeo drugu Ligu prvaka u povijesti.

Ipak, pojačanje skupo 97 milijuna funti nije opravdalo očekivanja. Lukaku je odlično počeo sezonu, ali kroz jesen je izgubio formu. Čak je i kritizirao sustav igre trenera Tuchela, zbog čega je zaradio i suspenziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Zagrizli za napadača /

Barcelona je spremna ponuditi Lewandowskom ono što mu Bayern ne može

Image
Zagrizli za napadača /

Barcelona je spremna ponuditi Lewandowskom ono što mu Bayern ne može

Zbog loše forme i ozljeda, Lukaku je započeo samo jednu utakmicu u prvih 11. Donedavno je u sličnoj situaciji bio i Timo Werner, njemački napadač koji je bio veliko pojačanje Bluesima 2020. Ipak, Werner je pronašao odličnu formu i postao je standardna opcija na vrhu napada Chelseaja u posljednjim tjednima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuchelov savjet

Dvojicu napadača usporedio je i trener Chelseaja, Thomas Tuchel. On vjeruje da Lukaku treba napraviti identično što i Werner.

"Ono što je Timo napravio je identično što [Lukaku] treba napraviti. Čekati, biti strpljiv, marljivo raditi i staviti momčad na prvom mjestu. Biti spreman pomoći momčadi, jer kao napadač možete pomoći unutar sekundi," kaže Tuchel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je Werner učinio teškim da ga izostavimo iz ekipe. Oduševljen sam, bio je jako, jako dobar u posljednje dvije utakmice. U te dvije utakmice bio je puno bolji nego u bilo kojoj utakmici i pokazao je za što je sposoban."

"Svatko misli da mi treneri radimo postave, naravno, radimo ih. Međutim, na koncu igrači se pobrinu za to da ih ne možete izostaviti. Učine to na treninzima i na utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo