Izabrano 100 najboljih nogometasa svijeta: Cak su tri Hrvata medu njima!

Trojica hrvatskih nogomatasa nasla su se na popisu 100 najboljih igraca svijeta koji je objavio ugledni magazin FourFourTwo.

1.12.2014.
15:28
VOYO logo

Modrica je FourFourTwo smjestio na visoko 18. mjesto, sto nas reprezentativac moze zahvaliti odlicnoj sezoni u dresu Real Madrida s kojim je osvojio Ligu prvaka. U objasnjenju Modriceva uvrstavanja na popis stoji:

"Modric mijenja ritam nase igre u napadu. Pokazuje puno karaktera, a vazno je imati osobnost, rekao je trener Carlo Ancelotti u zavrsnici Lige prvaka koju je Real Madrid i osvojio. Modric je odigrao vise od 50 utakmica za Real, a ravnoteza koju je mali carobnjak donio Ancelottijevoj formaciji 4-3-3 bila je iznimno vazna Madridanima na putu do njihovog desetog naslova europskih prvaka. Njegova stabilnost, povezana igra izmedu napada i obrane, te sposobnost da uoci i realizira ubojito dodavanje bili su kljucni u Realovoj uspjesnoj sezoni. Malo je stoga onih koji se cude sto je ovaj veznjak u nasem topu 20."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/C578dHPBiMY

Na 30. se mjestu nalazi Rakitic koji je sa Sevillom osvojio Europsku ligu, a onda ostavrio transfer snova u Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sto god radili, nemojte reci Hrvatu da je Europska liga gubitak vremena. Njegove dinamicne partije u tom natjecanju nisu samo pomogle Sevilli da dode do trofeja, vec su i uvjerile Barcelonu da plati 18 milijuna eura za njegove usluge. Naravno, ni njegove igre u spanjolskoj ligi mu nisu napravile nikavu stetu: 12 golova i deset asistencija u 29 utakmica ne ostavljaju nikakav prostor za sumnju. Sada je na njemu da u konacnici zamijeni Xavija kao mozak veznog reda katalonskog kluba", pise FourFourTwo.

//www.youtube.com/embed/9WIF_wdfUac

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, 53. mjesto zauzima Mandzukic koji se ljetos prikljucio spomenutim sunarodnjacima u Spanjolskoj, pojacavsi redove aktualnog prvaka Atletico Madrida.

"Mandzukiceva 2014. godina je za cudenje. Hrvatski napadac je zabio 26 golova i deset puta asistirao u svim natjecanjima za Bayern tijekom prosle sezone, te bio kljucan element u momcadi koja je obranila naslov u prvenstvu i kupu u Njemackoj. Zavrsio je 28-godisnjak sezonu kao drugi strijelac Bundeslige, a zabio je i dva gola na Svjetskom klupskom prvenstvu. Pa ipak, Pep Guardiola nije bio zadovoljan, a glasine o sukobu izmedu igraca i trenera su rasle sve dok Mandzukic tijekom ljeta nije prodan u Atletico Madrid pri cemu je priznao da mu nije odgovarao Pepov stil igre. Statisticki je ovo bila dobra godina, ali ne dovoljno da se uklopi u Pepov sustav", istice FourFourTwo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/_zk8N5Ikd1w

U objasnjenju za Ronaldovo prvo mjesto stoji da Portugalceva godina nije bila savrsena, ali i da je bio najbolji igrac Reala na putu do toliko zeljenog desetog naslova, te najbolji strijelac cijelog natjecanja. Osim toga, fantasticnu je formu prenio i na pocetak nove sezone, te najavio kandidaturu za trece uzastopno priznanje FourFourTwoa. Iza Ronalda su se medu desetoricom najboljih nogometasa svijeta smjestili Philipp Lahm, Lionel Messi, Manuel Neuer, Gareth Bale, Zlatan Ibrahimovic, Diego Costa, Luis Suarez, Angel di Maria i Arjen Robben.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo