Najveći dan u povijesti panamskog nogometa završit će porazom, a jedan bi se engleski napadač mogao nazabijati Tunisu

Image
Foto: AFP/Net.hr

Nakon prilično uspješnih prognoza u dosadašnjem dijelu prvenstva, Miro Par prognozira i tri današnje utakmice

18.6.2018.
11:17
AFP/Net.hr
VOYO logo

Najveći uspjeh reprezentacije Paname je upravo ovo - sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Uslijed jednog fantomskog pogotka koji im je priznat u utakmici protiv Kostarike, te iznenađujućeg poraza njihova izravnog konkurenta u južnoameričkim kvalifikacijama, SAD-a, oni su se, evo, prvi put u svojoj povijesti našli na Svjetskom prvenstvu, a SAD - prvi put nakon nakon jako dugo vremena - nažalost nije.

Panama je u toj za njih povijesnoj utakmici slavila pred svojim navijačima protiv Kostarike s 2:1, ali na prilično neregularan način. Gosti su poveli u 36. minuti prvog dijela preko Venegasa, a rezultat se nije mijenjao do 53. minute. Tada je nastala gužva pred gol-crtom Kostarike, nakon čega je lopta završila u korneru. Međutim, umjesto na korner - sudac je pokazao na centar!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRI PARA MIRE PARA: /

Nepogrešivi kolumnist Net.hr-a prognozira pobjedu Vatrenih, ali i kiks jednog velikog favorita

Image
TRI PARA MIRE PARA: /

Nepogrešivi kolumnist Net.hr-a prognozira pobjedu Vatrenih, ali i kiks jednog velikog favorita

Čak ni Panamci nisu vjerovali da su dali gol

Priznao je nepostojući pogodak Gabrielu Torresu, koji je gurnuo loptu prema golu, ali ona tamo nikada nije stigla. Zapela je na vratnici. Nije prešla crtu, možda čak nije ni dirala crtu, ali je glavni sudac vidio, eto, čisti pogodak. Čak ni Panamci nisu mogli vjerovati da je pogodak priznat pa isprva nisu ni slavili...

Međutim, ako na ovoj utakmici protiv Belgije ne bude barem nekoliko takvih fantomskih golova, Panama - koja je najstarija reprezentacija na prvenstvu s prosjekom godina od 29,5 - doživjet će vjerojatno svoj prvi poraz na nekom Svjetskom prvenstvu. Na njihovu žalost, zasigurno ne i posljednji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđani mogu i bez Ibre

Preostale dvije utakmice zakazane za danas su one između Švedske i Južne Koreje te Tunisa i Engleske. Pobjednik se u obje utakmice više-manje nameće sam od sebe. Šveđani su i bez Ibrahimovića sposobni pobijediti Južnu Koreju koja bez onako intenzivne sudačke pomoći kao što su je imali 2002. kada su oni bili domaćini, pa zato i polufinalisti, zasigurno ne može daleko dogurati, a uslijed toga da se u grupnoj fazi natjecanja pobjednik ne odlučuje na penale - Engleska ima velike šanse za prolazak iste.

Njihov put prema šesnaestini finala započet će upravo danas protiv Tunisa, a Harry Kane - jedan od napadača koji je trenutačno u najboljoj formi i jedan od glavnih favorita za osvajanje Zlatne kopačke za najboljeg strijelca - danas bi mogao steći znatnu prednost nad svojom golgeterskom konkurencijom iz ostalih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski uspjesi od '66. slični su kao i panamski

Osim Kanea, Engleska ima još nekoliko vrhunskih igrača među kojima bi svakako trebalo posebno izdvojiti Delle Alia, Rashforda i mog omiljenog, u reprezentaciji prečesto zapostavljenog Jamieja Vardyja, ali kako i dalje nemaju sreće s golmanom, izbornikom, a svakako neće imati ni na penalima do kojih će prije ili kasnije, jebatga, zasigurno doći - neće nažalost odigrati dovoljno utakmica na prvenstvu ni kako bi taj Kane postao prvi strijelac prvenstva.

A, on je, uzgred kazano, njihova jedina šansa da barem nešto osvoje nakon one legendarne, ali već prilično zaboravljene '66. Od tada se njihovi uspjesi na svjetskim prvenstvima ne razlikuju previše od onih ranije spomenute Paname kojoj je ovo prvo prvenstvo na kojemu sudjeluje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo