TRI NEVJEROJATNA STATISTIČKA PODATKA: / Ovo se na velikim natjecanjima nije dogodilo već 20 godina!

Image
Foto: AFP, BERTRAND GUAY

Vrlo izjednačene utakmice u prvom krugu Europskog prvenstva u Francuskoj dovele su do situacije kojoj nismo svjedočili 20 godina.

23.6.2016.
12:09
AFP, BERTRAND GUAY
VOYO logo

Naime, još od Eura 1996. u Engleskoj nije se dogodilo da na jednom velikom natjecanju, europskom ili svjetskom prvenstvu, nijedna reprezentacija ne završi grupnu fazu s maksimalnim brojem bodova. Te 1996. se igralo u četiri skupine, a sada ih je šest, no ni u jednoj se nije našla momčad koja bi ostvarila sve tri pobjede.

Malo golova

Mnogi su mislili da će zbog proširenja Eura na 24 reprezentacije i brojnih debitanata u Francuskoj biti uvjerljivih pobjeda i lakih prolazaka dalje, ali to se nije dogodilo. Tri su reprezentacije, Francuska, Njemačka i Hrvatska, završile prvi krug sa sedam bodova, ali 'devetka' je svima ostala nedostižna. Posljednji su šansu za to imali Talijani, ali budući da su već nakon dva kola osiguirali prvo mjesto, izbornik Antonio Conte je u srijedu protiv Irske na teren poslao 'šarenu' postavu i izgubio (0-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još su dvije stvari zanimljive za spomenuti. U grupnoj fazi su u prosjeku padala 1,92 gola po utakmici, što je najlošiji prosjek još od Eura 1992. u Švedskoj (1,75).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, pogleda na kostur drugog kruga natjecanja nudi još jedan nevjerojatan podatak. U donjem dijelu ždrijeba su reprezentacije koje su zajedno osvojile 20 naslova na europskim i svjetskim prvenstvima. U gornjem dijelu je zbroj trofeja - nula! Dobra je vijest da je Hrvatska u gornjem dijelu što joj nudi priliku za veliki rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo