EUROPSKI OKRŠAJ / Trener PAOK-a: 'Teško je usporediti Dinamo i Hajduk, mi ćemo igrati kao da nam je zadnje u životu'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tri dana nakon što je pozvan u reprezentaciju, Dominik Kotarski će na Maksimiru predvoditi grčki PAOK

6.3.2024.
20:31
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Lider grčkog nogometnog prvenstva PAOK stigao je u Zagreb na prvu utakmicu osmine finala Konferencijske lige protiv Dinama s nizom od 12 utakmica bez poraza ove sezone u Europi.

Image
KRATKO I JASNO /

Jakirović i Sučić najavili PAOK: 'Prgavi su i iskusni, moramo biti agresivni kao i oni'

Image
KRATKO I JASNO /

Jakirović i Sučić najavili PAOK: 'Prgavi su i iskusni, moramo biti agresivni kao i oni'

PAOK je ove sezone odigrao 12 europskih utakmica, ostvarivši pritom devet pobjeda i tri remija uz razliku pogodaka 29-12. Zanimljivo, Grci su na šest gostovanja ostvarili pet pobjeda (Beitar Jeruzalem, Hearts, HJK Helsinki, Aberdeeen, Eintracht Frankfurt), a jedini remi ostvarili su na Poljudu protiv Hajduka odigravši 0-0 u prvom susretu 3. pretkola Konferencijske lige. Međutim, PAOK je na Toumbi slavio sa 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener solunskog sastava Rumunj Razvan Lucescu uvjeren je kako njegova momčad može uspješno preskočiti i zagrebački Dinamo u osmini finala Konferencijske lige.

"Dinamo ima veliko europsko iskustvo, to je momčad koja možda nema intenzitet, ali znaju čitati manjkavosti svojeg suparnika," kazao je Lucescu koji je grčki klub preuzeo u lipnju 2021. godine, a vodio ga je i od 2017. do 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je jako dobro organizirana ekipa koja ima zanimljive igrače. Smatram da je Mišić njihov najbolji igrač, ne samo zbog načina igre, već i zbog stava i osobnosti, te načina na koji predvodi momčad," dodao je.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Rumunjski stručnjak je naglasio kako se njegova momčad bitno popravila u odnosu na početak sezone i ogled protiv Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo momčad koja se poboljšala od prvog dana pripreme, izbalansirani smo i kvalitetni. Znamo da je ispred nas iskusna momčad, ali ove sezone smo dobili mnogo iskustva, imamo dobre rezultate i motivaciju."

PAOK trenutačno vodi na ljestvici sa 60 bodova, bodom više od AEK-a, s tri boda više od Olympiakosa, te četiri od Panathinaikosa, a do kraja je ostalo još deset kola "Lige za prvaka". Međutim, rumunjski stručnjak s kojim je PAOK osvojio posljednji naslov 2019. razmišlja samo o Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo da je uvijek najvažnija sutrašnja utakmica. Svi igrači će sutra igrati kao da im je zadnja utakmica u životu. Idemo utakmicu po utakmicu, to me jedino zanima, a nakon nje ćemo odlučiti o drugim utakmicama. Imamo dovoljno spremnih igrača."

Komentirao je i činjenicu da je PAOK ove sezone već igrao protiv Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je uspoređivati Hajduk i Dinamo. Svaka momčad ima svoj stil, ali uspoređujemo i dva potpuno različita razdoblja, protiv Hajduka smo igrali u kolovozu. Općenito iznimno cijenim hrvatski nogomet, nije slučajno da je reprezentacija bila druga i treća na svjetskom prvenstvu. Cijenim hrvatski nogomet, ali nije pravedno uspoređivati ta dva kluba," zaključio je na kraju.

Kotarski ponosan zbog reprezentacije

Tri dana nakon što je njegovo ime prvi put osvanulo na popisu hrvatskih reprezentativaca, Dominik Kotarski će na stadionu Maksimir predvoditi grčki PAOK u prvom susretu osmine finala Konferencijske lige. Izbornik Zlatko Dalić je za W Cup u Abu Dhabiju pozvao 25 igrača među kojima je prvi put i 24-godišnji vratar grčkog kluba. "Vatreni" će se okupiti 18. ožujka u Zagrebu, no 189 cm visokog Zagorca prije toga očekuju dva ispita protiv Dinama u osmini finala Konferencijske lige, a između njih ligaški derbi protiv gradskog suparnika Arisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je lijep tjedan, dobio sam poziv u reprezentaciju, ali to je tek za dva tjedna. Do tada imamo još mnogo obaveza i važnih utakmica u klubu. Ja sam profesionalac, sutra je za mene utakmica kao i svaka druga. Igram za klub, za svoje suigrače i ovdje smo kako bi ostvarili što bolji rezultat. Razmišljam samo o tome," kazao je Kotarski dodavši kako mu je drago što je stigao u Zagreb.

"Drago mi je što sam ovdje, ovo je moja domovina. Imam određene emocija, ali ovdje sam kako bi što bolje branio za svoj klub. Velika je čast što sam pozvan u reprezentaciju, ali to je tek za dva tjedna," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kotarski je branio za grčki klub u kolovozu kada je PAOK u kvalifikacijama izbacio Hajduk.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"Malo je nezahvalno usporediti te utakmice. Prva je došla tek na početku sezone, bilo je dosta nepoznanica. Neće biti lako, respektiramo Dinamo, ali vjerujemo u sebe i našu kvalitetu i tako ćemo se postaviti od prve minute."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako su dobro analizirali "modre".

"Mi smo napravili analizu, znamo pluseve i slabosti. Obje ekipe imaju svoje šanse, a nadam se da ćemo mi proći dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kotarski će u četvrtak stajati na suprotnoj strani s nekim od suigrača iz mlade hrvatske vrste.

"Nismo se čuli, niti razgovarali. Bit će vremena za razgovore," dodao je hrvatski vratar na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kotarski je rođen u Zaboku, a trenirati je počeo za Tondach iz Bedekovčine kad mu je bilo šest godina. Iduća stanica bio je zagrebački Dinamo iz kojeg je sa 17 godina preselio u Ajax. Branio je za drugu momčad "Kopljanika" koja se natječe u tamošnjem drugom rangu natjecanja, međutim za prvu momčad nikada nije dobio pravu priliku. U lipnju 2021. posuđen je Gorici koja ga je na kraju sezone otkupila od Ajaxa i odmah prodala PAOK-u, nagađa se za dva milijuna eura.

Kotarski je za PAOK potpisao ugovor na četiri godine. Ovoga ljeta se nagađalo kako bi mogao napustiti Solun, spominjali su se Bayern i West Ham, no Kotarski je produžio ugovor do 2028. godine. Branio je za sve hrvatske selekcije od uzrasta U-14 do U-21. Za reprezentaciju U-21 ima 15 nastupa, među ostalim je branio za hrvatsku U-21 reprezentaciju na EP-u 2021. i 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci trenirali u Solunu

PAOK je svoj zadnji trening odradio u svom trening kampu u Solunu prije puta za Zagreb. Grčki mediji navode kako je trening trebao početi u 11 sati, ali su igrači izašli na travnjak pola sata kasnije. Rumunjski stručnjak Razvan Lucescu zadržao je svoje igrače u svlačionici oko 30 minuta razgovarajući s njima.

Trening su propustili tanzanijski napadač Mbwana Samatta i pričuvni vratar Živko Živković. Izvan stroja su i nigerijski branič William Trost Ekong, te grčki branič Giannis Michailidis. Trost Ekong je na nedavnom afričkom Kupu nacija, na kojem je Nigerija poražena u finalu od Obale Bjelokosti, proglašen za najboljeg igrača prvenstva i njegov izostanak predstavlja veliki hendikep za grčki sastav. Posebice što je izvan stroja i njegov partnr na stoperskim pozicijama, Michailidis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci navode kako Lucescu može računati samo na dvojicu srednjih braniča. Tako bi protiv Dinama stoperski par trebali biti Tomasz Kedziora i Konstantinos Koulierakis. Samatta je u zadnjem ligaškom susretu protiv Lamije osjetio zatezanje u mišiću kvadricepsa, a ako on neće biti spreman priliku bi mogao dobiti 18-godišnji Stefanos Tzimas. Zanimljivo, Samatta je u svojoj domovini nedavno izgradio džamiju koja može primiti oko 5.000 vjernika. To je bio njegov poklon sunarodnjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo