PRVA REAKCIJA / Trener AEK-a rekao da ih je motivirala podrška navijača: 'Želimo da svi budu sigurni, kao i mi na putu do aerodroma...'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

UIzvratna utakmica igra se u subotu, 19. kolovoza, s početkom u 20.45 sati, na AEK Areni u Ateni

15.8.2023.
22:49
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama poraženi su od grčkog AEK-a s 1-2 (1-0) u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka odigranoj u utorak pred 13.311 gledatelja na stadionu Maksimir.

Image
OVO IM NIJE TREBALO /

Boysi se nisu mogli suzdržati: Pogledajte što su napravili na utakmici s AEK-om, kazna će biti drakonska

Image
OVO IM NIJE TREBALO /

Boysi se nisu mogli suzdržati: Pogledajte što su napravili na utakmici s AEK-om, kazna će biti drakonska

Dinamo je vodeći pogodak postigao u 39. minuti, a strijelac je bio Marko Bulat koji iz slobodnog udarca s oko 25 metara, kad je pogodio gornji desni kut AEK-ovih vrata. No, preokret je uslijedio u drugom poluvremenu. Grčki prvak je do izjednačujućeg pogotka došao u 59. minuti, a strijelac je preciznim udarcem s 14 metara bio Švicarac Steven Zuber. Pobjedu grčkom prvaku donio je u 90. minuti Konstantinos Galanopoulos udarcem sa sedam metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni dvoboj je na rasporedu u subotu, 19. kolovoza, s početkom u 20.45 sati, na AEK Areni u Ateni, gdje će Dinamo morati pobijediti s dva gola razlike za plasman u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojem pobjednika ovog para čeka belgijski Antwerp.

Trener AEK-a Matias Almeyda nakon utakmice podijelio je dojmove i nije skrivao zadovoljstvo ovakvim raspletom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo jako dobro znali protiv kakvog protivnika igramo. Oni su ekipa koja pravi razliku kad ima posjed lopte, a mi nismo bili dovoljno dobri u prvom poluvremenu. U drugom dijelu napravili smo ono što smo morali. Naš protivnik igra jako dobar nogomet, jasno je kako želi igrati u svakoj liniji, a mi smo se poboljšali u drugom dijelu i nametnuli svoj stil igre", rekao je i nastavio:

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Ovo još ništa ne znači, imamo još 90 minuta za odigrati. Znali smo kako ćemo igrati i kako Dinamo želi igrati, ali u prvom dijelu smo bili jako daleko od toga što smo željeli. Ovo nam je bila prva utakmica u Europi pa vjerujem da je ekipa bila i malo ukočena u prvom dijelu. Riskirali smo u drugom poluvremenu, znali smo da moramo biti oprezni jer Dinamo ovdje zabija puno golova, ali na kraju se taj rizik isplatio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posvećujemo ovu pobjedu našim navijačima i obitelji koja je ostala bez svog člana. Cijenimo tretman koji smo doživjeli u Hrvatskoj. Zahvalio bih policiji i hotelskom osoblju. Nisu svi odgovorni za postupke nekolicine. Mi samo želimo mir kakav je uvijek i bio na našem stadionu. Osjetili smo podršku navijača i to nas je dodatno motiviralo, no želimo da svi budu sigurni, kao i mi na putu do aerodroma", zaključio je Almeyda.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo