TREĆA SREĆA ILI NOVI DEBAKL? / Dalić za Maltu priprema dosad neviđenu postavu, i to bez Modrića. Evo zašto bi mogla biti pun pogodak

Image

Malta se pokazala problematičnim protivnikom, iako je riječ o potpunom autsajderu, a Dalić bi prema svemu sudeći trebao na teren poslati do sada neviđenu postavu

29.3.2021.
10:29
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 20.45 dočekuje Maltu na Rujevici u trećem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Nažalost, nogometaši Zlatka Dalića nisu baš najbolje startali u ovim kvalifikacijama, prvo su poraženi na gostovanju kod Slovenije s 1:0, a onda su na jedvite jade istim rezultatom svladali autsajdere s Cipra.

Protiv Malte, kao i u prethodne dvije utakmice, Hrvatska je veliki favorit, ali svakako ne treba misliti da će se popularni Vatreni prošetati do velike pobjede. Malta je u prvom kolu izgubila protiv Rusije, vodeće momčadi skupine s 3:1, ali ne može se reći da nisu pružili jak otpor. Zatim su odigrali 2:2 s favoriziranom Slovačkom i to nakon što su vodili 2:0 i ispustili prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet kažemo, nažalost, u prve dvije utakmice Hrvatska zaista nije izgledala dobro. U prvoj utakmici Dalić je koristio 4-4-2 romb formaciju koja je, pokazalo se, bila u potpunosti promašena, a prema izjavama igrača nakon poraza od Slovenije bilo je tu još očigledno još ponešto problema.

Protiv Cipra je to izgledalo zericu bolje, ali opet na momente izuzetno neuvjerljivo. Dalić se vratio na 4-2-3-1 formaciju, no, kažemo, djelovalo vrlo usporeno i bezidejno, gotovo kao da nikada nisu uvježbavali igru u tom sustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

24.03.2021., Ljubljana, Slovenija - Slovenija i Hrvatska u kvalifikacijskoj utakmici za FIFA svjetsko nogometno prvenstvu u Kataru. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Bez Modrića

Za popravljanje sveopćeg dojma, kao i prilike da se zacementira drugo mjesto ili možda preotme prvo, ako Rusija kiksa, ostala je još jedna utakmica, ona s Maltom, a bit će veoma zanimljivo vidjeti koga će Dalić poslati na teren. Ponavljamo, Malta se pokazala problematičnim protivnikom, iako je riječ o potpunom autsajderu, a Dalić bi prema svemu sudeći trebao na teren poslati do sada neviđenu postavu.

Izbornik će navodno ispremiješati sastav i nekima koji su do sada igrali punu minutažu, poput Luke Modrića, dat će poštedu. Dalić neće moći računati niti na Andreja Kramarića koji je povrijedio gležanj, a čini se da će na odmoru biti i Luka Modrić, koji je odigrao 180 minuta u prethodne dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

27.03.2021., stadion HNK Rijeka, Rijeka - Kvalifikacije za FIFA Svjetsko prvenstvo u Katru 2022., skupina H, 2. kolo, Hrvatska - Cipar. Luka Modric. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Kako će izgledati

Na golu će i dalje biti Dominik Livaković, ali ispred njega već imamo prvu zanimljivu situaciju. Umjesto Šime Vrsaljka igrat će Josip Juranović, koji je odradio solidnih 45 minuta protiv Cipra, a s druge strane neće biti niti Borne Barišića i na lijevom beku igrat će Dario Melnjak.

Stoperi će vjerojatno biti Duje Ćaleta-Car i Domagoj Vida, dakle Dejanu Lovrenu ide pošteda. U veznoj liniji imamo drugu interesantnu situaciju. Naime, kako neće biti Modrića, kapetansku traku uzet će Mateo Kovačić, a uz njega bi trojicu u sredini trebali sačinjavati strijelac pobjedničkog gola protiv Cipra, Mario Pašalić i istureni Nikola Vlašić. Dakle, ovdje uz Modrića i Brozović dobiva poštedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na krilima bi trebali igrati s lijeve strane Dinamova zvijezda i dečko koji je utrpao "hat-trick" Tottenhamu, Mislav Oršić, a s desne strane bi trebali gledati Ivana Perišića. U špici je garantirano mjesto za Antu Budimira sada kada je otpao Andrej Kramarić.

Image
Image

17.11.2020., stadion Poljud, Split - Utakmica Lige nacija, skupina A3, Hrvatska - Portugal. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Velika očekivanja

Dakle, ovako bi trebala izgledati postava za Maltu, a možda bi mogla biti i pun pogodak. Dalić je sada dao šansu nekim igračima koji vrlo rijetko dobivaju minutažu i ovo im je velika prilika za dokazivanje, a pritom mislimo na Oršića, Melnjaka, Juranovića, Budimira i Ćaleta-Cara. Neki od njih, poput Oršića i Budimira su u odličnim formama u klubu i mogli bi se dobro slagati na terenu, ponajprije zbog toga što Oršiću odgovara igrati s visokim i jakim napadačem, a Dalić mu je omogućio da igra prirodnoj poziciji i postavio je Perišića na drugu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, dosta se sada očekuje od Hrvatske u ovoj posljednjoj utakmici. Pobjeda ne bi trebala biti upitna, ali itekako će biti važan i dojam, dobar dojam, jer u prvim dvjema utakmicama nisu izgledali dobro.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo