'Tražio je 7.500 eura plaće, auto, kreditnu karticu...'

Agonija na Poljudu se nastavlja.

19.4.2011.
15:06
VOYO logo

Natječaj za predsjednika Hajduka nije uspio, a splitska dogradonačelnica Anđelka Visković lopticu je prebacila krnjem Nadzornom odboru.

"Najavili smo da ćemo donijeti odluku konsenzusom, a kako ga nema, onda nema ni odluke. Neću o imenima, povjerenstvo nema službene kandidate, a sada je na NO-u da vidi hoće li koristiti naš rad. Ovim je povjerenstvo završilo svoj rad, a uvijek postoji mogućnost novog natječaja", kazala je Visković i ponovila detalje odrađenog posla s natječajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom krugu za predsjednika Hajduka ostali su Pavle Ciccarelli, Vjekoslav Hrabar, Željko Kovačević, Jakša Medvidović, Ivica Močić, Hrvoje Maleš i Milo Nižetić.

Povjerenstvo je pročitalo 502 stranice programa rada, a kandidate smo pitali za koje se mjesto natječu, ali i kolike očekuju plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve kandidate, premda nam to nije bila obveza, pitali smo i o plaćama. Čuli smo odgovore: 'Nisam razmišljao, nije mi plaća motiv', 'Kako odluči NO' pa do '10-15 tisuća kuna', '25 tisuća kuna', 'Dvije tisuće eura neto plus nagrade', prepričala je Visković.

Povjerenstvo je u jednom trenutku bilo blizu konačne odluke o novom predsjedniku, ali sve je palo na financijskim uvjetima kandidata za predsjednika Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temeljem razgovora iskristalizirala su se tri imena, povjerenstvo je bilo suglasno oko dva člana Uprave, ali nije bilo dogovora o predsjedniku. Temeljni razlog zbog čega se nismo dogovorili su financijski uvjeti. Osoba koja je bila najpogodnija za predsjednika tražila je plaću od 7.500 eura, dodatni troškovi 500 eura, službeni automobil od 45 tisuća eura po vlastitom izboru, kartica na korištenje, ugovor na tri godine, obveza isplate otpremnine, nagrada za titulu prvaka od 40 tisuća eura, nagrada za drugo mjesto i ulazak u Europsku ligu također 40 tisuća eura, osvojeni Kup 20 tisuća eura i ulazak u Ligu prvaka 100 tisuća eura. Ovi uvjeti nisu u skladu s onim što pravilnik Hajduka propisuje", otkrila je dogradonačelnica Visković.

Da stvar bude gora, neimenovani kandidat nije svojom imovinom jamčio za svoj rad u Hajduku...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije jamčio svojom imovinom. Izričito je rekao da ispod te plaće ne ide", objasnila je Visković.

Već se neko vrijeme priča kako je gradonačelnik Željko Kerum shvatio da je natječaj promašen i tražio je način da se poništi. Posao je želio odraditi do kraja zbog pritiska navijača. Tako je i napravljeno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hajduk

Vezani članci:

arti-201104180623006 arti-201104160321006 arti-201104150377006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo