U IGRI JE BIO OTROV

DIVERZIJA U OSIJEKU: Travnjak u Gradskom vrtu je uništen, triput ih uhvatili u pokušaju; Sve podsjeća na slučaj ‘svastika’

Čak triput su vandali pokušali demolirati teren u Gradskom vrtu

Nogometni klub Osijek već neko vrijeme muku muči s travnjakom u Gradskom vrtu koji je u očajnom stanju nakon što je nepoznati počinitelj prolio otrov po njemu i uništio ga. Štoviše, nije to jedina diverzantska akcija kojoj je meta bio travnjak hrvatskog prvoligaša. Čak triput su vandali pokušali demolirati teren, ali na kraju su uhvaćeni. Teren je u vrlo lošem stanju, bez obzira na to što djelatnici NK Osijek zaduženi za njegovo održavanje čine velike napore kako bi ga sanirali i doveli u red. Međutim, pomoći nema, pa je nova zamjena većeg dijela trave jedino preostalo rješenje.

‘IGRAČI DINAMA ZOVU MENE, A TO ŠTO SU ME NAVIJAČI VOLJELI MOŽDA JE U MAKSIMIRU BIO I NAJVEĆI PROBLEM’: Nenad Bjelica za Net.hr otvorio dušu

‘Travnjak izumire’

“Pokušali smo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo travnjak održali u normalnom stanju nakon što je nepoznati počinitelj na njega bacio otrov. Međutim, travnjak nam jednostavno izumire zbog toga, a nije pomogla ni činjenica da se u posljednje vrijeme na njemu odigralo jako puno utakmica pa nije bilo mogućnosti za sanaciju. Oštećeno je gotovo 70 posto travnate površine i nemamo drugog izbora nego pristupiti zamjeni trave u prostoru između šesnaesteraca. Radovi počinju odmah sljedećeg tjedna, a u isto vrijeme bit će i određenih zahvata na travnatoj površini pomoćnog terena”, rekao je za Glas Slavonije Ante Polić, direktor stadiona Gradski vrt.

Inače, travnjak stadiona u Gradskom vrtu temeljito je obnovljen u ljeto 2018., tada su ga prvi isprobali hrvatski reprezentativci koji su igrali protiv Senegala u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo. Ali od tada se stalno događaju razne nevolje.

Prvo ga je prošle jeseni napala bakterija, koja je travi nanijela veliku štetu, a baš kada se oporavio, dobrim dijelom zahvaljujući i tromjesečnoj stanci zbog koronavirusa ovog proljeća, na njega je uoči susreta posljednjeg kola prošle sezone, s Lokomotivom, počinjena diverzija čiji počinitelji još nisu pronađeni. Naime, travnjak je tada poliven nekakvim otrovom, koji je opet uništio velik dio travnate površine, a posljedice tog napada tek sada su izišle na vidjelo.

Sjetimo se svastike 2015.

Prva i druga momčad Osijeka su u posljednje vrijeme odigrali jako puno utakmica i travnjak je u sve gorem stanju. U klubu su svjesni da se teško može išta popraviti pa će reprezentativnu pauzu i pauzu od utakmica iskoristiti za promjenu većeg dijela travnjaka.

Miranda Cikotic/PIXSELL

Podsjetimo, sličan problem imao je i splitski Hajduk prije pet godina kada su nepoznati počinitelji uoči utakmice Hrvatske i Italije kemikalijama 13 lipnja 2015. nacrtali svastiku koja je odjeknula svijetom, a reprezentacije je na kraju i kažnjena. Počinitelji i dan danas nisu uhvaćeni.

Povratak na Net.hr