NISTE NI SVJESNI ŠTO SE SPREMA / Transfer-operacija koja će zatresti nogometnu Europu. Modriću i ekipi u paketu stižu dvije najveće zvijezde

Image
Foto: Profimedia

Novinar Jose Felix Diaz objavio je zanimljiv članak u kojem objašnjava u kojem bi to scenariju Haaland mogao doći na Santiago Bernabeu, ali na sam

29.12.2021.
10:49
Profimedia
VOYO logo

Dugo se nagađalo gdje bi ponajbolji napadač svijeta Norvežanin Erling Haaland mogao nastaviti karijeru, a ugledni talijanski novinar i ekspert za transfere, Gianluca Di Marzio, otkrio je prije nekoliko dana da će preći u redove Real Madrida.

Di Marzio uvjerava da se Haaland premišljao između engleskog Premiershipa i Primere te da je na koncu ipak odlučio igrati u Španjolskoj. Haalanda su do sada tražila dva španjolska kluba, Real i Barcelona, a Norvežanin je odlučio da će Real ipak biti njegova sljedeća destinacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već je zatražio od svog agenta da mu dogovori sve s Realom", objavio je talijanski novinar.

Image
Foto: Profimedia

Haaland ipak u Realu

Haaland, naime, sljedećeg ljeta može napustiti Borussiju Dortmund za 75 milijuna eura, kako je dogovoreno klauzulom, ali Real će se itekako morati isprsiti kada je u pitanju njegova plaća. U BVB-u Haaland zarađuje oko osam milijuna eura, ali u Realu bi, nagađa se, mogao zarađivati i dvostruko više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo i kako se za Haalanda i dalje interesiraju velikani poput Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Bayerna, Barcelone, ali Di Marzio tvrdi da je Haaland ipak prelomio i da je odluka pala na Real.

O dolasku Haalanda u Real raspisala se i ugledna Marca. Novinar Jose Felix Diaz objavio je zanimljiv članak u kojem objašnjava u kojem bi to scenariju Haaland mogao doći na Santiago Bernabeu, ali na sam, već u paketu s Kylianom Mbappeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Velika operacija

"Bez obzira na to što je Haalandov otac igrao u Premiershipu, njegov sin nikada nije krio sklonost prema Primeri", piše tako španjolski novinar i zatim pojašnjava kako postoji mogućnost da dođe do rata između Barcelone i Reala oko Haalanda, ali da je u tom ratu Madrid u velikoj prednosti zbog lošeg financijskog stanja u katalonskom klubu.

"Real Madrid ima vrlo dobre poslovne odnose s Borussijom Dortmund i potvrđeno je iz više izvora kako klauzula od 75 milijuna eura, koja se aktivira ovoga ljeta, doista postoji. Međutim, treba u taj transfer uračunati i proviziju koju će uzeti Haalandov agent, Mino Raiola i Erlingov otac, Alf-Inge Haaland, kao i plaću Erlinga Haalanda. Ova operacija na kraju bi Real mogla koštati ukupno čak 400 milijuna eura", navodi novinar Marce i zatim nastavlja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raiola je prije nekoliko mjeseci za Marcu rekao kako se raduje velikoj operaciji s Real Madridom. Raiola želi transfer-operaciju koja će odjeknuti cijelim svijetom, a to je upravo ova Haalandova", naglašava novinar Marce uz tvrdnju da će Raiola uzeti golemu proviziju za Haalanda. Neki su čak pisali da će cifra ići i do 50 milijuna eura, ali takvi navodi nisu potvrđeni.

Image
Foto: Profimedia

Erling Haaland

Dolaze u paketu

"U Realu su svjesni da je Raiola tvrd pregovarač i da će se htjeti naplatiti, ali njima je cilj spojiti Haalanda, Mbappea, Benzemu, Viniciusa i Rodryga... S druge strane Haaland očekuje pobjednički projekt, želi u momčad s kojom će osvajati titule koje ne osvaja u Borussiji. Isprva nije htio dijeliti status najveće zvijezde, ali sada će se morati prilagoditi jer će u Realu biti okružen zvijezdama i velikim igračima, poput Mbappea i ostatka momčadi koji ostane na okupu sljedeće sezone", piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Haaland će, zajedno s Mbappeom, monopolizirati naslovnice novina, portala i minuta u sportskim vijestima diljem svijeta. Mbappe je već praktički potvrdio da će nositi dres Reala sljedeće sezone, ali na Haalanda će se morati još malo pričekati. Vodstvo Reala ustrajat će u tome da dovede Mbappea i Haalanda u paketu i time će si osigurati napad za sljedećih deset godina", zaključuje Marca.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo