VAR, VAR I SAMO VAR / Londonski derbi: Poništeni golovi, dosuđeni kazneni udarci i crveni kartoni, te hat-trick

Image
Foto: Profimedia

Nevjerojatna utakmica u Londonu

6.11.2023.
23:18
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Chelseaja u posljednjoj su utakmici 11. kola engleskog prvenstva kao gosti svladali Tottenham Hotspur sa 4-1 (1-1) nanijevši mu tako prvi poraz ove sezone.

Image
DŽOKER S KLUPE /

Vlašić ovosezonskim prvijencem donio pobjedu Torinu

Image
DŽOKER S KLUPE /

Vlašić ovosezonskim prvijencem donio pobjedu Torinu

Susret je odlično krenuo za domaće koji su poveli u 6. minuti nakon što je udarac Kuluševskog na putu prema vratima pogodio Colvilla i prevario Sancheza te odsjeo u mreži. Bio je Tottenham na nekoliko milimetara od povećanja vodstva na 2-0 u 14. minuti kada je Son sproveo u mrežu ubacivanje Johnsona, no pregledom snimke ustanovljeno je kako je Korejac bio u milimetarskom zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija na terenu se u potpunosti promijenila nakon pola sata igre kada je Romero grubim prekršajem zaustavio Fernandeza u svom kaznenom prostoru te bio isključen, a gosti su usto dobili i kazneni udarac iz kojega je Palmer poravnao na 1-1 u 35. minuti. U samoj završnici prvog poluvremena Tottenham je pretrpio dodatni udarac, zbog ozljeda su igru morali napustiti Van de Ven i Maddison, da bi u 54. minuti domći sastav došao u bezizlaznu poziciju jer je zbog drugog žutog kartona isključen i Udogie.

Chelsea je dva igrača prednosti iskoristio tek u 75. minuti kada je Jackson realizirao jednu od brojnih prilika, da bi isti igrač s dva gola u sudačkoj nadoknadi, 94. i 97. minuti postavio konačni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno osam VAR provjera bilo je na ovoj kaotičnoj utakmici koja je sa sudačkim nadoknadama trajala 113 minuta.

Ovim porazom Tottenham je propustio vratiti se na vrh ljestvice, ostao je drugi sa 26 bodova, jednim manje od vodećeg Manchester Cityja, dok je Chelsea 10. sa 15 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularne borbe FNC-a iz Beograda pogledajte na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo