'To što Balakov radi ja sam radio prije 40 godina!'

'Gledao sam malo trening, ali ono što sam vidio... To sam ja radio prije 40 godina. Više ja mogu reći u tri sekunde nego Balakov u tristo sati', izjavio je bivši trener Hajduka Stanko Poklepović.

15.9.2011.
15:10
VOYO logo

Bivši trener BilihStanko Poklepović je prije derbija Hajduka i Dinama ustvrdio kako je njegova momčad bila bolja od ove koju vodi Krasimir Balakov, a Špaco se sada malo detaljnije osvrnuo na svoje tvrdnje i prisjetio dana svoje vladavine na Poljudu.

"Došao sam nakon Edoarda Reje i imao malo vremena. Ipak, napravili smo pomak, s 10. mjesta došli smo na drugo, osvojili Kup. Hajduk je počeo živjeti, stvoreno je pozitivno ozračje. Smijenili su me nekako u najgore vrijeme", započeo je Poklepović i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od nekih igrača napravili smo veliku vrijednost, poput Ibričića, Strinića, Buljata. Sjetite se, tada je Ibričić vrijedio 10 milijuna eura, pa nije prodan. Tadašnji predsjednik Joško Svaguša rekao mi je da ima ponudu za Vukušića, tražio sam da ga ne proda, ali kad je kazao da je cijena sedam milijuna eura, složio sam se."

U Špacino vrijeme Hajduk se dičio projektom 'naša dica', no on je kasnije ukinut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želio sam mlade igrače, a procjene Hajdukova vodstva o perspektivi naših igrača bile su pogrešne. Maloča, Jonjić, Trebotić, Vukušić, Glumac, Jozinović, Čop, Tičinović, Džoni... Sad su se riješili i Oremuša... Pa ne može netko odbaciti petnaest igrača tek tako", kaže Poklepović.

I lanjsko Dinamovo gostovanje bila je utakmica visokog rizika. A Poklepović je smirivao situaciju, govorio je da je u derbiju najvažniji nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zgražam se i ježim od svih tih napisa. Suparništvo da, ali ne i ovo što se sad događa. I mediji su krivi, ne moraju objavljivati baš sve što se u afektu kaže. Čitam neki dan sociologa Lalića, koji je vrhunski stručnjak u svojoj struci. Ali, i on izaziva, a onda i ne treba drugo očekivati od 'sitne ribe'. Nepotrebno se stvara napetost."

Dinamo je u prednosti pred Hajdukom, i to u svim segmentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pamtim Tita Kirigina iz sedamdesetih, otišao je u Beograd i rekao 'sad ću ja'. Iza sebe imao je momčad, stožer i rukovodstvo. I osvojili smo četiri prvenstva. Tako je napravio i Mamić. Ugazio je i rekao 'sad ću ja'. I zna posao. Možda se ponekad neprimjereno izražava, ali iza sebe ima šest prvenstava, transfere od sto milijuna eura i sad je u Ligi prvaka", ističe Poklepović, koji je spomenuo i Balakova.

"Gledao sam malo trening, ali ono što sam vidio... To sam ja radio prije 40 godina. Protiv Dinama mora se imati osiguranje, osnovni potez prema naprijed, alternativne poteze. Koliko sam do sada mogao primijetiti, nijedna linija Hajdukove igre nije uređena. Priča se o teoriji, to su teoretski sastanci... Više ja mogu reći u tri sekunde nego Balakov u tristo sati", u svom će osebujnom stilu Stanko Poklepović, koji smatra da je dobro što Josip Šimunić nije došao u Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolji je potez to što Šimunić nije došao u Hajduk, klub je uštedio milijun eura. Pa na toj poziciji Hajduk ima Maloču, Andrića, Milićevića, Inohu...", zaključio je Špaco.

Više o temi: specijal-201102150360004-Hajduk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109130176006 arti-201109120778006 arti-201109090415006 arti-201109120075006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo