TKO KAŽE DA DINAMO NE MOŽE DO NASLOVA PRVAKA!? / Juniori osvojili prestižni FIFA-in turnir, trofej im uručio Van Basten

Image
Foto: Screenshot

Dinamovi juniori bez poraza do trofeja

10.5.2018.
19:49
Screenshot
VOYO logo

Juniori Dinama svladali su švicarski BSC Young Boys rezultatom 2-0 u finalu prestižnog Blue Stars/FIFA Youth Cupa koji se održao u Zürichu, time i osvojili naslov namijenjen pobjedniku.

Turnir koji je trajao dva dana pod pokroviteljstvom krovne nogometne kuće, Dinamo je završio bez poraza. Grupnu su fazu okončali na prvom mjestu nakon što su svladali Bragu 3-2, West Ham United 3-0, Blue Stars 3-0 te remizirali 0-0 protiv Züricha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikom finalu svladan je švicarski predstavnik u ogledu koji je trajao dva puta po 25 minuta. Dinamo je u tom susretu imao igrača više nakon što je suparniku zbog prekršaja na Marinu isključen jedan od nogometaša, a odmah početkom nastavka stoper Josip Šutalo pogodio je za 1-0. U 39. minuti Dinamo je povećao prednost pogotkom Tomislava Kneževića iz slobodnog udarca iskosa s 20-ak metara. Sve što su Young Boysi do kraja stigli napraviti, bilo je ostati bez još jednog igrača zbog izravnog crvenog kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamovi nogometaši su osvojili i individualne nagrade – najboljim golmanom turnira proglašen je Marko Živković, dok je Antonio Marin proglašen najboljim igračem turnira.

Igračima koje vodi Tomislav Rukavina trofej je uručio legendarni Marco van Basten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo