TKO IMA NAJSKUPLJU REPREZENTACIJU U RUSIJI? /

Francuzi vrijede milijardu eura više Hrvata, evo kako stoje Vatreni i njihovi suparnici

Image
Foto: PIXSELL

Procijenili su i da je najskuplji igrač u ovom trenutku engleski napadač.

11.6.2018.
21:28
PIXSELL
VOYO logo

Francuska ima najskuplju reprezentaciju od svih sudionika Svjetskog prvenstva u Rusiji. Tako je pokazala analiza Međunarodnog centra za sportska istraživanja (CIES) odnosno njegovog Nogometnog opservatorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su u obzir uzeli koliko bi klubovi morali izdvojiti za svakog sudionika smotre najboljih u Rusiji. Ukupna je vrijednost igrača po njima procijenjena na ogromnih 12,6 milijardi eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu je već navedena Francuska čiji igrači vrijede ukupno 1,41 milijardi eura, slijedi Engleska s 1,36, Brazil (1,269), Španjolska (965 milijuna), Argentina (925 milijuna), Njemačka (895), Belgija (835), Portugal (656) i Urugvaj (529) dok je Hrvatska na desetom mjestu s procijenjenom vrijednošću od 416 milijuna eura.

Rakitić najskuplji Vatreni

Najskuplji Vatreni je Ivan Rakitić, koji prema CIES-u u ovom trenutku vrijedi 68 milijuna eura.

Od preostalih suparnika Vatrenih Nigerija se nalazi na 18. mjestu s procjenom od 192 milijuna eura, te Island na 24. s procjenom od 74 milijuna. Najjeftiniju reprezentaciju ima Panama (15 milijuna) te Saudijska Arabija (21) i Iran (40).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su, inače, po dolasku u Sankt Peterburg stigli u svoj kamp u Rusiji, u hotel Šumska rapsodija u mjestu Iličevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poslijepodnevnim su satima u Areni Roščino održali otvoreni trening koji je pratio pun stadion, približno 500 gledatelja iz samog Roščina.

Image

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo