TEHNOLOGIJA KOJU SU MNOGI ZAZIVALI SVE SE VIŠE ŠIRI NOGOMETNIM SVIJETOM: / 'Nikada nećete dobiti sustav koji je 100% siguran'

Image
Foto: Profimedia, TEMP Sipa Press

Video tehnologija sve se više primjenjuje

3.6.2019.
12:42
Profimedia, TEMP Sipa Press
VOYO logo

Na završnom turniru prvog izdanja Lige nacija koji će se od 5. do 9. lipnja održati u Portugalu suci će koristiti Video Assistant Referees (VAR), objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu se u Portu u prvom polufinalnom susretu sastaju Portugal i Švicarska, a dan kasnije će u Gimaraesu igrati Engleska i Nizozemska. Susret za 3. mjesto i finale na rasporedu su 9. lipnja.

"Nikada nećete dobiti sustav koji je 100% siguran, ali ključne odluke su bile jasne i u pravu," poručio je izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim se složio i nizozemski izbornik Ronald Koeman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"VAR je dobra pomoć kako bi nogomet bio pravedniji i većina grešaka će biti ispravljena. To je naravno, dobra stvar", kazao je Koeman dodavši: "Međutim, moramo shvatiti da će razgovori i dalje postojati, jer često možete tumačiti akcije na više načina. Ja sam za to da VAR rješava samo velike, očite probleme, a ne da traga za potencijalnim pogreškama."

Nema Hrvatske

Dodajmo, kako će pobjednik Lige nacija dobiti 10.5 milijuna eura, drugo mjesto donosi 9 milijuna eura, nagrada za treće mjesto je osam, a četvrto sedam milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u premijernom izdanju Lige natjecanja nastupila u elitnom razredu u skupini 4 u kojoj je osvojila posljednje mjesto iza Engleske i Španjolske. "Gordi Albion" je prvom mjestom izborio završni turnir, a 'vatreni' su trećim mjestom pali u niži razred natjecanja Ligu B, a ždrijeb će biti u siječnju ili veljači iduće godine.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo