Hrvatsku napokon hvale drugi: 'Sjajno! 'Impresivno!'

U susretu 4. kola skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine, Hrvatska je na stadionu San Siro pred 63.

17.11.2014.
9:04
VOYO logo

Domaći izbornik Antonio Conte je nakon utakmice bio zadovoljan i bodom, iako se igralo u talijanskom nogometnom hramu na San Siru.

"Hrvatska je bila odlična, ali mi smo znali što nas čeka. Čvrsta su momčad, s puno dobrih igrača, uz to morao sam mijenjati i sustav tijekom igre, nije bilo lako. Međutim, ono što me oduševilo jest što se moji igrači nisu predavali, do samog ih je kraja gonila želja za pozitivnim rezultatom. Dali su sve od sebe i to mi je posebno drago, to je ono na čemu inzistiram. Čeka nas još puno posla da se vratimo na mjesto koje nam pripada, ali sretan sam što sam danas vidio opet neke nove ljude, poput El Shaarawyja ili Pellea, jer nama su svi ljudi bitni, svi mogu biti korisni i pomoći nam u stvaranju momčadi", izjavio je Conte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puni hvale na račun hrvatskih igrača bili su i talijanski igrači.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska ima zaista impresivne igrače, očekivali smo tešku utakmicu. Nismo odustajali, borili smo se i to je jako dobra stvar, šteta što u napadu nije bilo dovoljno lucidnosti da uzmemo sva tri boda. Buffon? Ne mogu reći je li mogao obraniti gol, ako i jest tko mu može zamjeriti, pogreške se događaju", rekao je Conte, dok je napadač napadač Milana El Shaarawy objasnio svoju ulogu i ulazak u drugom dijelu.

"Sretan sam što sam se vratio u reprezentaciju i osobno sam vrlo zadovoljan. Izbornik me uveo i da malo zakočim Srnu, koji je počeo prodirati po desnoj strani. Imali smo slabih trenutaka, ali smo pred kraj ipak počeli igrati, nažalost, nismo uspjeli napraviti više od boda. Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu, ali i mi smo bili dobri, bez dvojbe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA H

Azerbajdžan - Norveška 0:1 Bugarska - Malta 1:1 Italija - Hrvatska 1:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljestvica: Hrvatska 10 Italija 10 Norveška 9 Bugarska 4 Malta 1 Azerbajdžan 0

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo