SPAŠAVA KARIJERU / Talentirani Hrvat i povremeni Vatreni potpisao za Lecce. Igrat će u paru s bivšom velikom zvijezdom Barcelone

Image
Foto: Twitter

Pongračić, koji je u Njemačkoj poznat uglavnom samo po skandalima, pokušat će spasiti svoju karijeru u redovima posljednjeplasirane momčadi Serie A

22.8.2022.
19:41
Twitter
VOYO logo

Povremeni hrvatski reprezentativac, Marin Pongračić, novi je igrač talijanskog prvoligaša i posljednje momčadi Serie A, Leccea.

Pongračić, koji je u Njemačkoj poznat uglavnom samo po skandalima, pokušat će spasiti svoju karijeru u redovima posljednjeplasirane momčadi Serie A, koja će ove sezone trebati sva moguća pojačanja kako bi osigurala opstanak u ligi. Pongračić bi trebao biti jedno od tih pojačanja, a igrat će u stoperskom paru s bivšom velikom zvijezdom Barcelone Samuelom Umtitijem, koji bi isto trebao potpisati uskoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Došao na posudbu

Hrvat je bio u teškoj situaciji u Wolfsburgu kod Nike Kovača. Pongračić je tužio svoj klub zbog neisplaćenih premija, a svojevremeno je kritizirao bivšeg trenera Marka van Bommela. Uz to, u vrijeme kada je bio na posudbi u Borussiji Dortmund prošle sezone, javno je u jednom podcastu otkrivao povjerljive informacije iz kluba, zbog čega je također sankcioniran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pongračić očito nije uspio pronaći zajednički jezik s Kovačem i Wolfsburgom, odnosno, Kovačev uvjet da ga vrati u ekipu bio je da ovaj odbaci tužbe koje je podigao. Očito to nije napravio i sada je igrač Leccea.

Pongračić danas vrijedi šest milijuna eura prema Transfermarktu, a Wolfsburg ga je doveo 2020. godine za devet milijuna eura. U Lecce je došao na posudbu s pravom otkupa ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo