JE LI GOTOVO? / Najvažnije Dinamovo pojačanje ove zime Takuya Ogiwara zajedno s Kanekom slijeće u Zagreb: Procurili detalji 'operacije dijamant'

Image
Foto: Profimedia

Dinamo je s Urawom Red Diamondsima dogovorio posudbu do ljeta s pravom otkupa

1.1.2024.
23:01
Profimedia
VOYO logo

Dinamo je dogovorio posudbu lijevog beka Takuya Ogiware iz Urawa Red Diamondsa. Sportske novosti javljaju kako otkriće Sergeja Jakirovića, brzonogi Kaneko, u avionu za Zagreb neće biti sam, nego će s njim biti i spomenuti njegov sunarodnjak...

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Kauboja na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOĆNA 'BOMBA' /

Dinamo dogovorio senzacionalno pojačanje? 'Transfer je već gotova stvar'

Image
NOĆNA 'BOMBA' /

Dinamo dogovorio senzacionalno pojačanje? 'Transfer je već gotova stvar'

Riječ je o igraču koji igra i desnog beka, ne ordinira samo po lijevoj strani, a trener Sergej Jakirović želi upravo igrače koji mogu pokriti više pozicija.

Inače, Dinamo je s Urawom Red Diamondsima dogovorio posudbu do ljeta s pravom otkupa. Prema Transfermarktu, Takuya Ogiwara je procijenjen na 650 000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad sleti u Zagreb obavit će liječnički pregled i potpisati ugovor. U klubu se nadaju da će s njim riješiti pitanje lijevog braniča, pozicije koja je na glasu kao najkritičnija u momčadi.

"Ne radi se o bombastičnom pojačanju pa da navijači u to mogu biti sigurni, pitanje je i koliko će mu trebati vremena za prilagodbu. Kaneko, koji je u Zagrebu pola godine, sada mu je domaćin i vodič, te bi mu svakako trebao pomoći. Iako i on još uvijek hvata konce", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva dana japanski mediji plasirali su informaciju o Ogiwary i Dinamu kao sigurnom dogovoru. Danas su, pak, Britanci napisali, a mi prenijeli, kako Aberdeen je isto u potrazi za lijevim bekom i kako je zainteresiran za Takuya Ogiwaru, ali očito ništa za Škote, ostali su praznih rukava. Japanci su otkrili kako je Ogiwara navodno htio baš u Dinamo.

Ogiwara je u prošloj sezoni odigrao 41 utakmicu za Urawu u svim natjecanjima i upisao jedan gol i tri asistencije. Takuya Ogiwara ove je sezone nastupio u 51 utakmici, postigao je jedan gol i upisao četiri asistencije. Japanski branič je izjavio da je zahvalan klubu na svemu, no da želi prihvatiti neki izazov u inozemstvu, a Dinamo je izazov kao stvoren za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takuya Ogiwara će u Zagrebu odraditi liječničke preglede, a onda postati novi igrač Dinama. Plavi su ostali bez Moharramija na mjesec dana, jedan će junior na posudbu u Lokomotivu ili Celje, a Jakirović sanja dva krila i desnog beka, piše 24sata.

Ogiwara ima 24 godine, za japansku reprezentaciju igrao je u U-19 selekciji, a Dinamovu struku posebno je osvojio s pola sata igre protiv najboljeg nogometnog kluba na svijetu Manchester Cityja u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva, gdje je nekoliko puta pobjegao po lijevoj strani otkako se pojavio na travnjaku u 57. minuti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga je s Leonom u četvrtfinalu također ušao u igru kao pričuva, a u Azijskoj ligi prvaka je pet od šest susreta u skupini odigrao 90 minuta, dok je u jednoj zamijenjen na poluvremenu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo