'Tako dalje neće ići! Počnite se boriti ili ćemo vas polovicu potjerati!'

Burno je ovih dana u Gradskom vrtu, a uz to, i brižno čuvana tajna izašla na vidjelo.

29.10.2014.
15:32
VOYO logo

Jutarnji list piše kako je Osijek na zahtjev klupskog čelništva uoči početka prvenstva ispunjavali anketni listić s pitanjima o zadovoljstvu u klubu, prijedlozima, mišljenjima, što im se sviđa, a što ne. Jedno od pitanja bilo je i vežu li svoju budućnost uz NK Osijek. Rezultati ankete bili su šokantni za upravu Osijeka. Čak su se dvanaestorica osječkih igrača o tom pitanju očitovala negativno!

Nije tajna da čelnici Osijeka nisu zadovoljni igrama svojih nogometaša. Stoga je Uprava a čelu s predsjednikom Slobodanom Toljem u ponedjeljak navečer održala sastanak s igračima na kojem im je kazala da je njihov odnos prema klubu ispod svake razine i da ga hitno moraju mijenjati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključke sastanka je NK Osijek iznio u svom službenom priopćenju:

“Nedopustiv je način kojim momčad pristupa svojim obvezama i posljedično gubi utakmice bez uloženog truda i zalaganja na terenu. Ne možemo i nećemo tolerirati da se igrači ne bore za boje kluba čiji dres nose i da im je važnije sve drugo osim onoga što im je osnovna zadaća kada istrče na travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sramotno je, primjerice, da u drugom poluvremenu utakmice s Dinamom (a događalo se i u prethodnim dvobojima) nonšalantno, bez žara, dopuštaju protivniku da im puni mrežu, a da pritom ne naprave gotovo nijedan prekršaj, dok s druge strane jedan Soudani uklizava i na aut-liniji!? Utakmica se dakako može izgubiti, ali je neprihvatljiv pristup da je nekome svejedno kakav će na kraju biti rezultat, kao i razmišljanje da su pojedinačni interesi iznad klupskih.

Tako dalje neće ići, bez obzira o kome je riječ. Ukoliko bude potrebno, polovici sadašnjeg igračkog kadra pokazat ćemo već na zimu izlazna vrata ako ne iskažu želju i htijenje da pošteno i odgovorno nastupaju za NK Osijek braneći boje i našega grada. Navijači i svi ostali klupski simpatizeri zasigurno nisu zaslužili da na terenu gledaju bezvoljne i nezainteresirane statiste, stoga će uprava poduzeti sve da se takva ‘krvna slika’ u najskorije vrijeme promijeni. Odstupanja neće biti i svi oni koji ne žele izgarati za Osijek neće imati mjesta u Gradskom vrtu”, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručni stožer Osijeka je kazao kako je kvaliteta ove momčadi "kakva, takva". Sa time se ne slažu u Upravi.

“Uvjerenja smo da se možemo, u najmanju ruku, ravnopravno nositi s većinom suparnika u HNL-u. No, iz nekih razloga momčad to ne pokazuje ili to čini isuviše rijetko. Ne znamo je li to nekakva opstrukcija prema bilo kome, ali sigurno nećemo dopustiti takav odnos", piše također u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetili su i na teško stanje u klubu prijašnjih godina koje su “uspjeli stabilizirati” te upozorili igrače da se “osvrnu oko sebe, pogledaju u kojim uvjetima žive i rade naši sugrađani, među njima i njihovi navijači, pa će im valjda neke stvari biti jasnije.”

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo