TAJNI DOKUMENT BARCELONE PROCURIO U JAVNOST: / Ovo baca potpuno drugačije svjetlo na 'slučaj Rakitić'

Image
Foto: Profimedia, Bagu Blanco/BPI / Shutterstock Editorial

Zašto je uopće ova strategija donesena? Razlozi su mnogobrojni, ali jedan se najviše ističe. Miralem Pjanić želja je Barcelone i nekako treba opravdati njegov dolazak.

26.5.2020.
10:15
Profimedia, Bagu Blanco/BPI / Shutterstock Editorial
VOYO logo

Barcelona je jedan od najaktivnijih klubova u koronapauzi, bar što se tiče nogometnog tržišta. Kombiniraju s dovođenjem veznjaka Miralema Pjanića, sprema se i velik transfer Lautara Martineza, a oba su dogovora u završnoj fazi, kako su proteklih dana pisali španjolski mediji.

No sve je to dio strategije koja je danas izašla u javnost. Barcelona je navodno donijela plan koji je nešto drugačiji od transfer-politike koju gaje mnogobrojni klubovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski sportski dnevnik AS danas piše kako je u posjedu tajnog dokumenta Barcelone u kojem je naglašena strategija potpisivanja ugovora sa starijim i iskusnijim igračima koji imaju preko 30 godina. Navedeni dokument nastao je u siječnju ove godine, a to znači da razlog nije koronakriza ili svojevrsna ekonomičnost.

Image
[FOTO] RAKITIĆ MAJSTORSKI SPUSTIO BARCELONI: /

Pogledajte što Vatreni radi u trenucima kada ga klub svim silama želi otjerati

Image
[FOTO] RAKITIĆ MAJSTORSKI SPUSTIO BARCELONI: /

Pogledajte što Vatreni radi u trenucima kada ga klub svim silama želi otjerati

Prioritet su iskusni igrači

AS navodi da se njihova strategija transfera temelji na statističkim podacima. Naime, iskusniji igrači su, prije svega, spremni uskočiti odmah u svoju ulogu i ne treba im puno vremena da se prilagode novoj momčadi. Donose i stabilnost momčadi, a istraživanje je pokazalo da su puno bolji dodavači. Njihova dodavanja su za tri do pet posto preciznija od onih koja upute igrači od 16-29 godina starosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, navedeno je da iskusniji igrači "lakše prihvaćaju prilagodbu plaća", što znači da će klubu biti lakše manipulirati njihovim novcem ako dođe do velikih financijskih gubitaka. Naravno, Barcelona neće postati "starački dom", već se očekuje da će popuniti sve pozicije kombinacijom iskusnih i mlađih nogometaša.

Image
Foto: JOAQUIN CORCHERO / Cordon Press / Profimedia
Image
Foto: JOAQUIN CORCHERO / Cordon Press / Profimedia

IVAN RAKITIC DURING MATCH REAL MADRID VERSUS FC BARCELONA AT SANTIAGO BERNABEU STADIUM. SUNDAY, 1 MARCH 2020

Cordon Press, Image: 502196117, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

Lex Pjanić?

Zašto je uopće ova strategija donesena? Razlozi su mnogobrojni, ali jedan se najviše ističe. Miralem Pjanić želja je Barcelone i nekako treba opravdati njegov dolazak. S druge strane, 23-godišnji Arthur Melo sve je manje poželjan na Camp Nouu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No što će onda biti s Ivanom Rakitićem? Hrvatskom reprezentativcu sljedeće godine istječe ugovor i Barcelona bi onda trebala biti dosljedna i njemu dati novi ugovor ako se ta strategija ispoštuje. Ako ne, njihov će plan biti vrlo plitak i jasno će se vidjeti da je donesen samo zbog Pjanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo