ŠVICARCI NE PRŠTE OD OPTIMIZMA NAKON PORAZA OD DINAMA: / 'Tko želi među zvijezde mora proći pakao u Zagrebu'

Image
Foto: PIXSELL

Mediji u Švicarskoj slažu se da je pred njihovim prvakom težak zadatak

23.8.2018.
8:33
PIXSELL
VOYO logo

Veliki korak prema skupinama nogometne Lige prvaka napravila je Dinamova momčad remijem u Bernu protiv švicarskih prvaka Young Boysa. Šokantan ulazak u utakmicu za igrače koje vodi Nenad Bjelica odveden je u mirnije vode potkraj prvog poluvremena pa hrvatski prvak s optimizmom čeka sljedeći utorak kada će pred maksimirskim tribinama tražiti prolazak u grupnu fazu elitnog nogometnog natjecanja.

Image
YOUNG BOYS - DINAMO 1:1: /

Nakon šoka na početku, Dinamo je sjajnim golom Oršića osigurao pozitivan rezultat za uzvrat

Image
YOUNG BOYS - DINAMO 1:1: /

Nakon šoka na početku, Dinamo je sjajnim golom Oršića osigurao pozitivan rezultat za uzvrat

'Moglo je biti 3-0'

Dio švicarskih medija koji je popratio utakmicu navodi da su Young Boysi sami zakomplicirali svoju poziciju pa tako Berner Zeitung piše da je njihov prvak mogao voditi i 3-0 u ranoj fazi utakmice, ali i da u konačnici može biti sretan sa završnih 1-1 pa zaključuje da... 'želi li švicarski prvak prvi put u klupskoj povijesti nastupiti u Ligi prvaka morat će pobijediti u Zagrebu ili remizirati uz više od jednog postignutog gola'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20 Minuten potvrđuje da je švicarski prvak u teškoj poziciji pred uzvrat u Zagrebu i piše da rezultat Hrvatima daje očitu prednost sljedećeg utorka zbog postignutog gola na strani. Nudi se i doza optimizma pa se navodi da je izvedba Young Boysa kroz 90 minuta utakmice u Bernu pokazala da njihov prvak može dominirati protiv europski iskusnijeg suparnika, ali i upozorava da bi se promašaji koji su bili i produkt nesreće mogli pokazati kao ključni po pitanju europskih ambicija momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naivni remi koji živcira'

Blick ide malo dalje pa remi iz kuta Young Boysa opisuje kao naivan koji može živcirati navijače tog kluba, za strijelca Kevina Mbabua se navodi da mu je ovom utakmicom vrijednost porasla za nekoliko milijuna eura te se dodaje da je sve izgledalo dobro do trenutka u kojem je momčad zaspala i primila naivan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđuje se da švicarski klub može u konačnici biti zadovoljan remijem, ali i navodi da je to rezultat koji živcira i zbog kojeg klubu ponovno prijeti ispadanja iz natjecanja na posljednjoj stepenici kvalifikacija. Autor Young Boyse naziva autsajderima u uzvratnoj utakmici pred žestokim navijačima i na travi koja nije umjetna te poručuje da 'onaj tko želi među zvijezde mora proći kroz pakao u Zagrebu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo