SVAKI NOGOMETAŠ IMA SVOJU 'CRVENU KRPU': / Cantona je 'mrzio' City, Drogba Arsenal, a posebna priča je Luis Suarez!

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Gotovo da nema vrhunskog napadača u svjetskom nogometu koji nema svoju omiljenu mušteriju. Napadači, naravno, vole zabiti gol svima, ali ima klubova koji im posebno leže.

2.10.2016.
11:00
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

U ovotjednoj utakmici Lige prvaka Leicester City je pobijedio Porto s 1-0, a jedini je strijelac bio alžirski napadač Islam Slimani. Ono što je zanimljivo jest da mu je to bio već šesti pogodak protiv Porta u 2016. godini i to u samo četiri utakmice. Slimani je ljetos došao iz lisabonskog Sportinga u čijem je dresu redovito 'terorizirao' Porto, a s istom je navikom nastavio i u novom klubu. Magazin FourFourTwo Slimanijev je slučaj nagnao da se prisjeti još nogometaša koji su imali svoju najdražu 'žrtvu', a mi vam donosimo nekoliko najzanimljivijih primjera.

Didier Drogba protiv Arsenala

Legendarni napadač Chelseaja je protiv londonskog rivala odigrao 15 utakmica i zabio mu 13 golova. Bjelokošćanin je izgubio samo jednom od Topnika kojima je bio najgora noćna mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robin van Persie protiv Blackburna

Nekadašnji napadač Arsenala i Manchester Uniteda posebno je 'napaljen' bio na Blackburn. U 13 nastupa je Roversima utrpao isto toliko golova, a posebno se pamti njegov hat-trick u Arsenalovoj pobjedi 7-1.

Romelu Lukaku protiv West Hama

Image
Foto: AFP, SCOTT HEPPELL

Romelu Lukaku

Slavena Bilića i njegov West Ham sljedeći mjesec očekuje gostovanje kod Evertona. Pritom će Čekićari posebno strepjeti od belgijskog napadača Romelua Lukakua koji im je dosad u deset utakmica zabio osam pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Owen protiv Newcastlea

Owen je od 2005. do 2009. igrao za Newcastle, ali prije nego što se pridružio Svrakama, redovito ih je uništavao kao član Liverpoola. Zabio im je čak 13 golova u deset nastupa, pri čemu je dvaput upisao hat-trick, a dvaput je bio dvostruki strijelac.

Ruud van Nistelrooy protiv Newcastlea

Nemilosrdan je prema Newcastleu bio i sjajni Nizozemac Ruud van Nistelrooy. Noseći dres Manchester Uniteda matirao je Newcastleove vratare 11 puta u deset utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luis Suarez protiv Norwicha

Posebna je priča današnji napadač Barcelone. Suarez je nesretnom Norwichu u samo šest utakmica uspio zabiti čak 12 golova. Kanarinci ga vjerojatno i danas sanjaju.

Eric Cantona protiv Manchester Cityja

Image
Foto: AFP, GERRY PENNY

Eric Cantona

Legendarni Kralj Eric je na 'piku' imao Manchester City protiv kojeg je zabio osam golova u isto toliko dvoboja. To ga je učinilo još većim miljenikom navijača Manchester Uniteda jer nema ništa ljepše od rušenja omraženog gradskog rivala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fernando Torres protiv Barcelone

Torres je postigao više pogodaka protiv velike Barcelone nego protiv bilo koje druge momčadi. Konkretno, 11 u 18 utakmica. Zabio je Kataloncima kao član Chelseaja u polufinalu Lige prvaka 2012. godine, ali najviše im je problema stvarao kao član Atletica, što u prvom mandatu, što u aktualnom.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo