SUROVA STVARNOST KOJA UNIŠTAVA HAJDUK: /

'Tamo se ne zna tko pije, a tko plaća, a Brbić i Vučević su me pitali što će mi novci'

Image

Nogometaš Rijeke Filip Bradarić (24) uživa sjajnu sezonu u dresu Rijeke.

14.11.2016.
14:31
VOYO logo

Rijeka je vodeća u HNL-u, a Filip Bradarić, bivši igrač Hajduka, jedan je od igrača Matjaža Keka koji je na putu prema vrhu hrvatskog prvoligaškog društva postao važan kotačić u momčadi. Slobodna Dalmacija piše kako je njegov odlazak u Rijeku pred dvije godine izazvali nemalo iznenađenje u Splitu, pogotovo ako se znalo da se Filip bio ustalio u prvoj jedanaestorici Hajduka.

Za Hajduk je odigrao 48 utakmica, i pritom upisao tri pogotka i četiri asistencije. Prvi službeni nastup u HNL-u imao je 13. srpnja 2013. u dresu Hajduka protiv Zadra u Zadru (1:5), a ušao je kao zamjena Mujanu. Bradarić je na Kantridu stigao u veljači 2015. godine, a debitirao je na gostovanju protiv Istre 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

NAJVEĆI HAJDUKOV GRIJEH! O ovom antologijskom gafu na Poljudu se ne priča: ‘Ima prekratke noge i sitan je’

'Odlazak u Rijeku se pokazao kao pun pogodak'

"Odlazak u Rijeku se pokazao kao pun pogodak. Trener Matjaž Kek od mene je napravio puno boljeg igrača. Mogu reći da sam se nakon dvije godine u Rijeci u pravom smislu riječi razvio kao igrač. Što bi bilo da sam ostao u Hajduku? Nitko to ne može znati. Možda bih bio još bolji igrač, a možda bih i stagnirao. No, ja sam iz Hajduka gotovo pa potjeran! Meni su na jedan fini način rekli da ne računaju na mene", kazao je Bradarić za spomenuti dalmatinski dnevni list i progovorio o problemima u splitskom klub.

Kazao je kako je očigledno problem u ljudima koji vode Hajduk i kako je klubu problem zadržati domaće momke, dati im neku kunu više kako bi ostali u klubu. Sve navedeno je surova stvarnost Hajduka koja taj veliki hrvatski klub gura prema dolje, odnosno, zbog toga Hajduk teško može napredovati do nekih značajnijih rezultata i razine na kojoj su Rijeka i Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Hajduk nema čovjeka koji će udariti šakom o stol'

"Istovremeno im nije problem dovoditi sa strane igrače upitne kvalitete koji odigraju jednu ili dvije utakmice i više nitko, nikada ne čuje za njih. Zato Hajduk posljednjih godina i ima ovakve rezultate. Veliki je problem Hajduka što se ne zna 'tko pije, a tko plaća'. Nema čovjeka koji će udariti šakom o stol i reći što i kako dalje. Onakvi navijači kao što ih ima Hajduk zaslužuju puno bolje vodstvo kluba. U Rijeci je sve složeno. Predsjednik Mišković se okružio ljudima kojima može vjerovati i sve ide kao podmazano, a treneru Keku je dao veliku slobodu", dao je do znanja Bradarić koji je u Hajduku igrao za mjesečnu plaću od 10 tisuća kuna brutto.

'Tudor me cijenio'

"Znam da me trener Igor Tudor cijenio, jer mi je to rekao u našem razgovoru, dok smo još obojica bili u klubu. I kad je došlo vrijeme za produženje ugovora, sjeo sam za stol s predsjednikom Marinom Brbićem i sportskim direktorom Goranom Vučevićem. Njih dvojica su mi tijekom tog razgovora rekli da za Hajduka moram igrati iz ljubavi i pitali su me što će meni novci. Ja sam im rekao da ne želim ništa, ali mi isto nije išlo u glavu zašto njih dvojica, koji su u klubu imali lijepe plaće, nisu za Hajduk radili iz ljubavi. Što će im novci? Rekao sam im da i ja od nečega moram živjeti i tu je završio naš razgovor", izjavio je Bradarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo