PEREZ TVRDI DA SUPERLIGA NIJE PROPALA: / 'Niti jedan klub nije otišao jer za to treba platiti penale, sve piše u ugovoru...'

Image

U samo 48 sati nakon osnutka Superlige, šest engleskih klubova objavilo je da odlazi iz nje

22.4.2021.
8:52
VOYO logo

Predsjednik Real Madrida i kontroverzne Superlige dao je u ponoć intervju u emisiji emisiji El Larguero na španjolskom radiju Cadena SER u kojemu je govorio o situaciji u Superligi.

Image
BILA JEDNOM JEDNA SUPERLIGA: /

Ovo je kronologija raspada fantomskog projekta koji je razljutio cijelu nogometnu Europu

Image
BILA JEDNOM JEDNA SUPERLIGA: /

Ovo je kronologija raspada fantomskog projekta koji je razljutio cijelu nogometnu Europu

To natecanje najmoćnijih klubova je osnovano u nedjelju, a samo 48 sati kasnije projekt je propao, jer ga je napustilo šest klubova iz engleske Premijer lige (Manchester City, Chelsea, Manchester United, Liverpool, Arsenal i Tottenham), a u srijedu su se za njima poveli Atletico Madrid, Inter i AC Milan. U projektu Superlige su ostala još samo tri kluba - Real Madrid, Barcelona i Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljstvo Ligom prvaka

"Poprilično sam tužan i razočaran jer na ovom projektu radimo otprilike tri godine i možda ga nismo uspjeli dobro objasniti", rekao je Perez na početku i nakon toga je objasnio zašto nije zadovoljan s Ligom prvaka:

"Format Lige prvaka je star i ona je zanimljiva tek od četvrtfinala. Taj format očito ne funkcionira, pa smo mislili da bismo mogli imati natjecanje u kojem najvažnije momčadi u Europi igraju jedna protiv druge od samog početka sezone. Izračunali smo i smatrali da možemo zaraditi puno više novca, više novca za i sve ostale klubove".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kao da smo bacili atomsku bombu'

Predsjednik Juventusa i potpredsjednik Superlige, Andrea Agnelli, priznao je u srijedu da je Superliga propala nakon što je šest engleskih klubova objavilo da je napušta, no Perez ima potpuno drugačiji stav.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Andrea Agnelli

"Bio je jedan dio te 'engleske' grupe koji nije bio jako zainteresiran od samog početka, neću reći tko. Mislim da je to zarazilo ostale. Ti direktori su uglavnom Amerikanci, u većini slučaja iz NFL-a ili NBA-a. Oni su otišli zbog atmosfere, a FIFA je napravila spektakl, kao da smo bacili atomsku bombu", otkrio je Perez pa priznao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda mi to nisamo dobro objasnili, ali oni nam nisu niti dali priliku da objasnimo. Neki ljudi to jednostavno nisu htjeli. Nikad nisam vidio takvu agresiju od strane predsjednika UEFA-e i nekih nogometnih organizacija u zemljama. U nogometu sam 20 godina i nikad nisam vidio takve prijetnje."

"Kao da smo nekoga ubili, kao da smo ubili nogomet, ali mi smo samo pokušavali spasiti nogomet", rekao je Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve piše u ugovoru

Zatim se Perez osvrnuo na momčadi koje su objavile da napuštaju Superligu i da je zbog toga taj projekt propao.

"Oni nisu u pravu. Mislim da klubovi još nisu otišli. U ugovoru sve jasno piše i nitko nije platio penale za izlazak. Svi smo u ovome i svi smo potpisali identičan ugovor", otkrio je pa progovorio o klubovima koji su osnovali Superligu i u tom natjecanju trebaju biti stalni članovi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su to zaslužili. Te momčadi su to zaslužile u zadnjih 20 godina. Oni imaju najviše pratitelja na društvenim mrežama i najviše navijača", rekao je.

'Velike' utakmice

Perez je na kraju razgovora odgovorio na pitanje zašto se nije konzultirao s ostalim članovima Real Madrida o tom projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram li ih također pitati koje igrače treba dovesti? Ako kažemo navijačima Real Madrida da ćemo svaki tjedan igrati protiv Manchestera ili Barcelone, mislite li da bi rekli ne? Zar ne mislite da bi željeli, da sve ostalo ostane isto, gledati utakmice protiv velikih klubova umjesto utakmica koje nisu zanimljive do četvrtfinala? Postoje neke utakmice koje se su meni teške za gledanje", poručio je.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo