ŠUKER SASVIM ISKRENO: / 'China Cup? Zna se zašto se ide u Kinu...'

Image
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Osamnaestoricu igrača povest će izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić na međunarodni turnir u Nannigu.

20.12.2016.
17:40
Goran Kovačić/PIXSELL
VOYO logo

I dok su neki takav potez spremni nazvati kompromitiranjem teško stečenog statusa kojeg Vatreni uživaju u svijetu, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker za to ima sasvim logično objašnjenje. Čitljivo je ono iz njegovih riječi koje prenosi internetska stranica HRT-a, a odnosi se na lako zarađen novac koji će stići u blagajnu krovne organizacije hrvatskog nogometa na račun pojavljivanja izabrane vrste ondje.

'Možda se netko nametne'

"China Cup je organizirala jedna svjetska organizacija, koja je veoma bogata. Svi znamo zašto Real, Barcelona, Manchester United, Arsenal idu na azijske turneje... jasno trebam reći iznos je odličan", opravdao je ovim riječima Šuker odlazak reprezentacije u Kinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Siguran je i da će se igrači koji će dobiti priliku nametnuti izborniku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je što nije Fifin tjedan pa ne možemo povući velike igrače. Možemo zvati igrače iz Hrvatske, a možda će netko od njih biti u Rusiji 2018."

Hrvatski reprezentativci će se okupiti 7. siječnja u Zagrebu kada i putuju u Kinu. Prvu utakmicu na China Cupu Hrvatska igra 11. siječnja protiv Čilea, što je i polufinale natjecanja. Pobjednik ovog ogleda igrat će protiv boljeg iz susreta Kina Island. Susret za treće mjesto igrat će se 14. siječnja, a finale prvog China Cupa na rasporedu je dan kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska na turnir putuje s ovim igračima:

Vratari: Andrej Prskalo (Rijeka), Dominik Livaković (Dinamo)

Braniči: Matej Mitrović (Rijeka), Josip Pivarić (Dinamo), Borna Barišić (Osijek), Mateo Barać (Osijek), Josip Juranović (Hajduk), Jakov Filipović (Inter), Toni Datković (Koper).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezni: Josip Mišić (Rijeka), Mate Maleš (Rijeka), Franko Andrijašević (Rijeka), Mario Šitum (Dinamo), Domagoj Antolić (Dinamo), Nikola Vlašić (Hajduk), Filip Ozobić (Gabala)

Napadači: Antonio Perošević (Osijek), Mirko Marić (Lokomotiva)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo