ŠUKER PROTIV EURA: / 'Bojim se da se neće igrati ove godine. Tako ću glasovati. Dogodilo se nešto nikad viđeno u povijesti'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

HNS i Dalić već su otkazali okupljanje reprezentacije ovog ožujka

14.3.2020.
10:34
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik hrvatskog nogometnog saveza DavorŠuker otkrio je da će u utorak glasovati za odgodu Europskog prvenstva koje se po rasporedu treba održati od 12. lipnja do 12. srpnja.

Image
DRAMATIČNO PISMO CRISTIANA RONALDA O KORONAVIRUSU: /

'Govorim vam ovo kao otac i sin, a ne kao nogometaš'

Image
DRAMATIČNO PISMO CRISTIANA RONALDA O KORONAVIRUSU: /

'Govorim vam ovo kao otac i sin, a ne kao nogometaš'

"Dogodilo se nešto nikad viđeno u povijesti sporta. Moramo biti zabrinuti za zdravlje sportaša, navijača i svih ostalih konzumenata u nogometu, ali i sportu općenito. Ovo je izvanredna situacija koju nitko nije mogao predvidjeti, ali s njom se moramo nositi. Pristupili smo ovom problemu maksimalno odgovorno, a nije jednostavno. Ovo je katastrofa za sport i privredu, ali ljudski životi svima nam moraju biti na prvom mjestu"; rekao je Šuker u razgovoru za Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak u utorak

"Bojim se da se Europsko prvenstvo neće igrati ove godine. To će, uostalom, biti i moj stav tijekom videokonferencije ovoga utorka na kojem će UEFA, predvođena predsjednikom AleksanderomČeferinom i članovima Izvršnog odbora, a uz sudjelovanje predstavnika 55 članica, donositi konačnu odluku o pitanju održavanja EURO-a 2020.", poručio je šef HNS-a.

Odlukom rukovodstva Saveza i izbornika ZlatkaDalića, inače, hrvatska reprezentacija ovog ožujka ipak neće imati predviđeno okupljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

15.11.2019., Rijeka - Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice sa Slovackom. Izbornik Zlatko Dalic. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

"Nakon što je zbog globalne pandemije koronavirusa otkazan predviđeni prijateljski turnir u Dohi, gdje je Hrvatska trebala odmjeriti snage sa Švicarskom i Portugalom, rukovodstvo Saveza i izbornik Dalić složili su se da ovog mjeseca neće biti okupljanja reprezentacije u predviđenom reprezentativnom terminu. HNS je o ovoj odluci obavijestio klubove svih pozvanih reprezentativaca.

Odluka je donesena imajući u vidu aktualnu situaciju u Hrvatskoj i Europi, odnosno, globalnu pandemiju novog koronavirusa, a s ciljem zaštite zdravlja reprezentativaca. Stav je Saveza i stručnog stožera na čelu s izbornikom Dalićem kako je za reprezentativce ovoga trenutka najsigurnije boraviti u gradovima gdje borave, u karantenama ili pod drugim mjerama koje vrijede u pojedinim zemljama", stoji u priopćenju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo