VIDEO: / Najskuplji igrač u povijesti dobio konačno priznanje

Udruga profesionalnih igrača (PFA) u Engleskoj i Walesu izabrala je Liverpoolovog urugvajskog napadača Luisa Suáreza za najboljeg nogometaša Premierlige u sezoni 2013/14.

28.4.2014.
15:57
VOYO logo

Da nije bilo njega sumnjamo da bi Liverpool bio tako konkretan u borbi za naslov prvaka Premier lige. I da bi bili blizu trofeja kojeg sanjaju i čekaju duge 24 godine. Suárez je ove sezone vodeći strijelac Premiershipa s 30 pogodaka, a odličnom golgeterskom učinku pridodao je i 12 asistencija.

Ova nagrada za najboljeg nogometaša u tekućoj sezoni se dodjeljuje od sezone 1973/74.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suárez je postao šesti igrač Liverpoola koji ju je primio, nakon Terryja McDermotta, Kennyja Dalglisha, Iana Rusha, Johna Barnesa i Stevena Gerrarda.

//www.youtube.com/embed/SYI3F3Z-30c

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od uvođenja Premierlige samo je Steven Gerrard u sezoni 2005/06 dobio ovu nagradu od Liverpoolovih igrača prije Suáreza, samo kapetan koji upravo u Suárezu vidi onog najbitnijeg igrača, onoga koji mu može pomoći u ostvarivanju svoga sna o osvajanju naslova.

//www.youtube.com/embed/R40_TDSmb70

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suárez je ove sezone na meti najvećih europskih velikana a kada je riječ o njegovim mogućim transferima, zaboli glava. Kada to kažemo, mislimo na informaciju koja je pukla od strane britanskog portala Caughtoffside glede Realove želje da dovede ovog 27 - godišnjaka u svoje redove za vrtoglavih 110 milijuna eura, što bi bio najveći transfer u povijesti nogometa. Vrijedi spomenuti da je Suárez drugi najplaćeniji nogometaš u povijesti Liverpoola, sa 22, 8 milijuna funti za pet i pol godina (došao u Liverpool u sezoni 2010/11), iza Andy Carrola u kojeg je inkasirano 35 milijuna funti.

Chelseajev belgijski ofenzivni veznjak Eden Hazard proglašen je za najboljeg mladog igrača, ispred Liverpoolovog napadača Daniela Sturridgea i Southamptonovog braniča Lukea Shaea. Hazard je ove sezone zabio 14 golova i upisao sedam asistencija u 33 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/DcGQ4P1j6g4

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo