Dan za pamćenje

STRPLJENJE I DISCIPLINA: Autor najveće senzacije Eura otkrio recept za veliku pobjedu

Mađarska nogometna reprezentacije priredila je možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem tijeku Europskog prvenstva, pobijedivši u 1. kolu skupine F Austriju s 2-0.

Austrija na papiru ima kvalitetniju momčad od Mađarske, kvalifikacije je odradila s devet pobjeda i jednim remijem i mnogi su je smatrali pritajenim favoritom. No, Alaba i društvo su se spotaknuli već na prvoj prepreci u Bordeauxu, a Mađari pogocima Szalaija i Stiebera stigli do prve pobjede na europskim prvenstvima još od 1964.

Bolji u duelima

“Na početku utakmice smo imali sreće, ali potom je čitava momčad nadrasla samu sebe. Prvi gol bio je posljedica odlične kombinacije, a drugi smo zabili iz kontre. Bili smo strpljivi, fokusirani, disciplinirani, a to su sve naše jake strane. Prije utakmice smo znali da će momčad koja bude bolja u duelima izaći kao pobjednik”, naglasio je nakon utakmice mađarski izbornik Bernd Storck.


Austrijski izbornik Marcel Koller priznao je da su njegovi nogometaši bili vrlonervozni i da su puno griješili.

“Dobro smo počeli, ali smo dopustili da nam utakmica izmakne iz ruku s nepotrebnim pogreškama u obrani. Bili smo nervozni, smušeni, prečesto smo nepotrebno gubili loptu, a to nas je koštalo snage. Primili smo pogotke iz dva protunapada, ali moramo priznati i kako su Mađari odigrali jako dobro. Mi nismo bili dobri, ovaj poraz na otvaranju nas je omeo, ali moramo podići glave, skupiti se i odgovoriti na pritisak koji smo si stvorili tako da pobijedio Portugal.”

Povratak na Net.hr