Vatreni strepe, nadaju se da će sve biti u redu!

'Najvažnije je da smo dobili određena jamstva da će zračna luka biti sigurno otvorena. Grci su nam rekli da se štrajk neće produžiti na četvrtak.

5.10.2011.
20:06
VOYO logo

Zbog velikog štrajka većine javnih službi i privatnih tvrtki u srijedu su u Ateni bile su zatvorene zrakoplovna i morska luka, a nije se moglo prići ni središtu grada, glavnim trgovima Omoniji i Sintagmi.

Na Sintagmi, pred zgradom Parlamenta, održan je vrlo bučan prosvjed u kojem je sudjelovalo 20.000 ljudi. Bilo je i sukoba s policijom, koja je bacila suzavac na demonstrante, dok je s druge strane poletjelo kamenje, Molotovljevi kokteli...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, kako sad stvari stoje, štrajk će biti prekinut u četvrtak rano ujutro. Dakle, zračna bi se luka trebala otvoriti i oko 13 sati na nju će sletjeti poseban zrakoplov iz Zagreba s hrvatskim reprezentativcima. Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić te povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk održali su sastanke s predstavnicima Grčkog nogometnog saveza.

"Razgovarali smo o organizacijskim i sigurnosnim mjerama. I doista smo razradili svaku pojedinost, išli smo korak po korak, jer je situacija specifična", rekao je Srebrić i naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je da smo dobili određena jamstva, naravno ne u pismenom obliku, da će zračna luka biti sigurno otvorena. Štrajk ima svoj tijek i kad smo razgovarali s Grcima u srijedu popodne, rekli su nam da se štrajk neće produžiti na četvrtak. To je i javno objavljeno, valjda će biti tako."

No, dogodi li se nešto neplanirano?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O tome ćemo još razgovarati s Grcima."

Postoji li mogućnost da se, recimo, aerodrom otvori samo za naš avion?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, jer neće biti ljudi na aerodromu", rekao je Srebrić.

Najviše se razgovaralo o sigurnosnim mjerama. Budući da se prosvjedi događaju u središtu grada, pitali smo Cvrka je li možda grčka policija preporučila da se hrvatski navijači ondje ne zadržavaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasad nije. No, pratit će se razvoj situacije, nitko ne zna što se može dogoditi tijekom prosvjeda, pa ćemo u slučaju neke nove situacije, dati i nove upute našim navijačima, sukladno informacijama i uputama koje ćemo dobiti od grčke policije. Uglavnom, bude li nereda, jasno je da treba izbjegavati centar grada, jer se ondje sve i događa", rekao je Cvrk.

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110050327006 arti-201110041122006 arti-201110041071006 arti-201110041034006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo