STRAVIČNI PODACI: / Broj poginulih raste iz tjedna u tjedan, ali nikoga nije briga!

25.2.2015.
10:55
VOYO logo

Od priča kako je domaćinstvo natjecanja dobiveno kupovanjem glasova, pa sve do kontroverze oko termina održavanja turnira. Budući da tijekom ljeta u Kataru vladaju paklene vrućine, sve je izglednije da će se prvenstvo održati u jesensko-zimskom razdoblju. Posebna radna skupina Međunarodne nogometne federacije (FIFA) predložila je da se igra od 26. studenoga do 23. prosinca.

Međutim, postoji još tragičnija priča od prethodnih, a to je ona o stravičnim uvjetima u kojima rade stranci na izgradnji stadiona i ostale potrebne infrastrukture. Imigranti rade za mizernu plaću, žive u očajnim uvjetima, a frapantan je podatak da je dosad prijavljeno 1200 smrtnih slučajeva na gradilištima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji dali su si truda, pa su iskopali informacije o pogibijama radnika tijekom priprema za druge velike sportske događaje posljednjih godina. Pokazalo se tako da je, nakon Katara, najviše radnika, njih 60, smrtno stradalo tijekom izgradnje objekata za lanjske Zimske olimpijske igre u Sočiju. Devet je osoba izgubilo život u radovima uoči nogometnog SP-a koje će se 2018. održati u Rusiji, a osam prije lanjskog SP-a u Brazilu. Katarske brojke u usporedbi s ovima izgledaju šokantno, a ostalo je još više od sedam godina do prvenstva! No, čini se da nikoga nije briga za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo