'Hrvatska ima Kovačića, 19-godišnjaka od 13 milijuna eura'

Izbornik škotske reprezentacije Gordon Strachan poručio je kako bi hrvatski nogometaši trebali biti uzor njegovim igračima, te izrazio nadu da njegova momčad može slijediti hrvatski put uspjeha.

2.6.2013.
13:46
VOYO logo

Hrvatska i Škotska sudarit će se u petak u Zagrebu u sklopu skupine A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. I dok su izabranici Igora Štimca u šest dosadašnjih utakmica skupili 16 bodova i predvode skupini zajedno s Belgijom, Strachanova je momčad na dnu sa samo dva boda.

Strachan je u siječnju postao škotski izbornik, naslijedivši Craiga Leveina, a u prve je dvije utakmice poražen od Walesa i Srbije. U međuvremenu je odlučio značajno pomladiti nacionalnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igramo protiv Hrvatske koja u sastavu ima 19-godišnjeg Matea Kovačića koji je za 13 milijuna eura otišao u Inter. Ne možemo ni mi stoga čekati igrače do 22. ili 23. godine", kazao je Strachan za škotske medije.

"U hrvatskoj reprezentaciji vlada radna etika i želja. Hrvati imaju ponos karakterističan za nove države. Njihovi se igrači uvijek odazivaju. Oni shvaćaju da je to njihov posao, razmišljaju na način: ne pijemo, ne igramo golf, zanima nas samo nogomet. Hrvatska reprezentacija je poput kluba i to je ono što i mi želimo postići: da imamo puno igrača s kojima je lako sastaviti momčad", zaključio je Strachan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201104110410004-Svjetsko prvenstvo u nogometu 2014

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo