ŠTO SE DOGAĐA S HIT-KL / UBOM PRVE HNL? U pola godine potpuno iščeznuli. A u samo tjedan dana ostali bez tri ključne figure

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U zimskom prijelaznom roku klub je u samo tjedan dana ostao bez još dvojice ključnih igrača i trenera Gorana Tomića

15.1.2021.
15:57
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Iako je prošla godina gotovo svima bila poput noćne more, zagrebačkom klubu s Kajzerice, Lokomotivi, bila je to najbolja sezona u povijesti. Završili su na drugom mjestu, izborili kvalifikacije za Ligu prvaka, imali nekoliko igrača koji su sa sigurnošću bili najbolji igrači Prve HNL, imali uvjerljivo najboljeg trenera lige, a onda se dogodilo neizbježno.

Lokomotiva je, kao i svi klubovi Prve HNL, klub koji živi isključivo od prodaje ili razmjene igrača. Do početka nove sezone ostali su bez nekolicine ključnih igrača, poput Lirima Kastratija, Marka Tolića, Kristijana Jakića, Ive Grbića, Myrta Uzunija, a pojačanja jednostavno nisu bila na njihovoj razini i trener je morao sve iznova graditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

01.02.2020., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 20. kolo, NK Lokomotiva - HNK Rijeka. Lirim Kastrati Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Strmoglavi pad

Nanizali su se loši rezultati, momčad je ispala iz Lige prvaka već u pretkolima, zatim se nisu uspjeli kvalificirati niti za Europa ligu i na koncu se loša forma i veliko razočaranje pretočilo na HNL, gdje su zaredali podosta kikseva i polusezonu dočekali na osmom mjestu sa svega 12 bodova iz 14 utakmica.

Bili su najveće razočaranje polusezone, a onda se dogodilo ono čega su se zapravo svi navijači ekipe s Kajzerice pribojavali, dogodio se novi egzodus. U zimskom prijelaznom roku klub je u samo tjedan dana ostao bez još dvojice ključnih igrača i trenera Gorana Tomića koji ih je, de facto, stvorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

19.07.2019.,Zagreb - 1. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL: Dinamo - Lokomotiva. Tomic Goran Photo:Igor Soban/PIXSELL

Otišla dvojica najboljih igrača

Prvo je klub napustio trener Tomić, zatim je obavljen transfer desnog beka Frana Karačića koji je prodan u Bresciju, a na koncu je potvrđeno kako je klub napustio i kapetan Lokomotive, Denis Kolinger. Kolinger je, kako je u petak službeno objavljeno, napustio klub bez odštete nakon četiri i pol godine i karijeru će nastaviti u danskom klubu Vejleu.

"Dulje vrijeme me žele i vide kao važnu kariku u borbi za ostanak i pozicioniranju u Super ligi. Vjerujem da ćemo se dobro slagati i ostavit ću svaku utakmicu 100 posto na terenu", rekao je Kolinger koji je s Dancima potpisao na tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub se od njega oprostio lijepim pismom na Facebooku...

"Pravi kapetan u punom smislu riječi, najvedrije lice iz svlačionice, uzor igračima na terenu i izvan terena, veliki čovjek u figurativnom i doslovnom smislu defitivno je, ne samo igrama, već i svojim samim prisustvom, uvelike pridonosio moralu, atmosferi i motivaciji u klubu. Stigao je u Lokomotivu u ljeto 2016. godine iz NK Zagreba, debitirao je 8.8.2016., ukupno ostvario 147 službenih nastupa u dresu Lokomotive. Što god napisali neće biti dovoljno za interpretirati njegov značaj u momčadi u protekle četiri i pol godine. Kolinger posjeduje karakter koji će zasjati u svakoj momčadi i zato smo uvjereni u njegov uspjeh u danskom nogometu", poručili su mu iz njegova, sada već bivšeg, kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

07.03.2019., stadion u Maksimiru, Zagreb - Utakmica osmine finala UEFA Europske lige, prvo kolo, GNK Dinamo - Benfica. Jerko Leko Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Problem za novog trenera

Novi trener Jerko Leko sada ima izuzetno nezahvalan posao. Gotovo cijela momčad koja je protutnjala Prvom HNL prošle sezone, u pola godine je iščeznula, a njemu je preostalo da spasi sezonu i ostane u ligi. Da stvar bude gora, Leki je trenutno ozlijeđen glavni napadač Indrit Tuci i može se jedino nadati da će Mario Budimir i Nikica Jelavić ući u kakvu takvu formu ili da će odnekud iskočiti neki mladi igrač, kao što je to bilo proteklih godina.

Sve u svemu, sve do prije pola godine Lokomotiva je imala najljepšu priču hrvatskog nogometa, a danas, bojimo se to i reći, ima najtužniju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo