ŠTO JE BJELICA 'SKUHAO' ZA KLJUČNU UTAKMICU? / Evo kako bi Dinamo trebao izgledati protiv Atalante. Uz jednu veliku promjenu

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Princip bi trebao biti isti kao i u prvoj utakmici

26.11.2019.
9:11
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Pred zagrebačkim je Dinamom najteža i najvažnija utakmice ove sezone, ona koja će odlučiti ostaju li u Europi ili će se morati čupati protiv Manchester Cityja u posljednjem kolu Lige prvaka na svom Maksimiru. Atalantu su već rastavili u prvoj utakmici na svom terenu u rujnu, a pitanje je mogu li isto napraviti i na gostovanju u Milanu.

Princip bi trebao biti isti kao i u prvoj utakmici, što je trener Nenad Bjelica možda na neki način i potvrdio uoči polaska u Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ući ćemo disciplinirano i agresivno jer Atalanta igra baš tako i još k tome rade presing po cijelom terenu. Ne znam kakav će biti njihov pristup, a mi ćemo im se tako i suprotstaviti. Ne znam kakav će biti njihov pristup, ne mogu ja pretpostaviti, ali mogu reći da ćemo mi ući u utakmicu odlučno i hrabro i ići ćemo po sva tri boda. Što može presuditi? Pa uvijek je potrebna velika doza agresivnosti i discipline u igri te ispunjavanje zadataka maksimalno”, rekao je Bjelica.

Image
ZNA LI DINAMO ŠTO GA UOPĆE ČEKA PROTIV ATALANTE? /

Bjelica samo na jedan način može kontrolirati kaos. Ali sada imamo i sitan problem

Image
ZNA LI DINAMO ŠTO GA UOPĆE ČEKA PROTIV ATALANTE? /

Bjelica samo na jedan način može kontrolirati kaos. Ali sada imamo i sitan problem

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Mislav Oršić

Tko će igrati?

Dinamo bi, prema svemu sudeći, trebao odigrati, kao i u prvoj utakmici u formaciji 3-5-2, ali ovaj put uz jednu promjenu. Ponajbolji središnji vezni Bjeličine momčadi, Nikola Moro zbog kartona neće moći sudjelovati u ovoj utakmici, a njegovo bi mjesto prema svemu sudeći trebao zauzeti Luka Ivanušec koji je u sve boljoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obrani je sve jasno. Na vratima će biti Dominik Livaković, a stoperski trolist činit će Teophile-Catherine, Emir Dilaver i u sredini Dino Perić. Vezni red činili bi, Luka Ivanušec, Arijan Ademi, Luka Ivanušec i Dani Olmo, dok će krila, osnono bekove, igrati Marin Leovac i Petar Stojanović.

Kada je napad u pitanju, nema tu puno dilema, igrat će ga vjerojatno reprezentativci Mislav Oršić i Bruno Petković. Teško je uopće izdvojiti igrača u Dinamu koji se muči s formom, za sada su svi, još od početka sezone, u kontinuitetu dobri, dok su neki, poput Oršića, Olma, Perića i Petkovića, još dodatno napredovali i opasniji su nego što su bili. Neće biti subjektivno, zaista, ako kažemo da je Dinamo možda čak i favorit u ovoj utakmici, iako se igra u Italiji i čak iako je Atalanta baš uvijek spremna gadno nauditi protivniku bez obzira na to je li u pitanju Juventus ili neki ligaški fenjeraš. Bjelica je pokazao da je sposoban kontrolirati Atalantu i ima recept za njihovu igru, ali ishod ove utakmice ponajviše će ovisiti o tome kako će igrači provoditi Bjeličine ideje u djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo