ŠTO NAS ČEKA U PARIZU? / Deschamps najavio velike promjene - 'Puno me uspomena veže uz Hrvatsku'

Image
Foto: Screenshot

Nikada u povijesti Vatreni nisu slavili protiv Francuza

7.9.2020.
17:48
Screenshot
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 20:45 na Stade de Franceu igra sa svjetskim prvakom Francuskom.

"Ne uzimamo ovu utakmicu kao revanš. To je drugi kontekst, drugo natjecanje. U utorak će biti potpuno drugačija utakmica," kazala je 'jedinica' francuske vrste i Tottenhama HugoLloris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na otvaranju Lige nacija teško poražena na gostovanju kod Portugala, dok su Francuzi kao gosti pobijedili Švedsku sa 1-0.

"Očekujem daleko bolju Hrvatsku nakon poraza u Portugalu. Ona će stići s drugim ambicijama, međutim mi želimo potvrditi rezultat iz Švedske. Možda nam je nedostajalo kvalitete, ali bili smo borbeni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lloris žali što će sudar svjetskih prvaka i doprvaka igrati pred praznim tribinama stadiona Stade de France.

"Iskreno, još uvijek mi nedostaje adrenalina kada uđete na prazan stadion. Ali kao profesionalci moramo poštivati ​​ambicije, još više kada nosimo dres francuske reprezentacije. Moramo pobijediti," naglasio je 33-godišnji vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik DidierDeschamps najavio je pakpromjene u odnosu na susret sa Švedskom.

"Imam niz vrlo pozitivnih uspomena koje me vežu uz hrvatsku reprezentaciju. Zadovoljstvo mi je ponovno se sastati s ovom ekipom, vidjeti svog kolegu Zlatka Dalića, kojeg jako cijenim. Međutim, ne možemo uspoređivati ​​situacije. Momčadi su drugačije, nisu svi igrači isti", rekao ej Deschamps.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram uzeti u obzir različite parametre, neke koje znate, neke koje ne znate. Ali kad odaberem 23 igrača, pretpostavljam da svi mogu početi. Da, bit će dosta promjena," ”, poručio je

Mbappe spreman

Kylian Mbappé i Presnel Kimpembe trebali bi zaigrati u dresu PSG-a za tri dana pa je pitanje hoće li zaigrati u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mogu ingrate i toga su svjesni. Imamo utakmicu. Odabrat ću igrače bez obzira na raspored. Razumijem klubove, ali imamo utakmicu i moram se pobrinuti da pobijedimo”. kazao je. Osvrnuo se posebno na stanje Mbappéa jer je u subotu osjetio bol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zaradio je udarac, ali sve je u redu. Nema nikakve beige i trenirat će s nama kasnije”, dooao je.

Antoine Griezman nije se proslavio protiv Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zna da nije odigrao dobro, ali na raspolaganju je za sutra. Sjećam se kako je u studenom prvu utakmici odigrao loše, a drugu je bio jako dobar. Donijet ću najbolju odluku za njega i momčad”, jasan je Descamps.

Baš kao i protiv Portugala, hrvatska nogometna reprezentacija nikada nije slavila niti protiv Francuske. U šest međusobnih susreta upisali smo četiri poraza, te dva remija uz 5-13 razliku pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je protiv europskog prvaka Portugala u šest susreta upisala pet poraza i remi, dok je protiv svjetskih prvaka Francuza u šest dvoboja upisala četiri poraza i dva neodlučena susreta.

Prvi i posljednji hrvatsko - francuski okršaj najviše pamtimo. Oba su sa svjetskih prvenstava, a nažalost obje utakmice smo izgubilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo