ŠTO ĆE BITI S DINAMOM? / Ako dođe do ovih promjena mali klubovi više neće igrati Ligu prvaka

Image
Foto: AFP
24.3.2016.
11:37
AFP
VOYO logo

Naime, klubovi s kontinenta navodno su zabrinuti zbog sve veće količine novaca u Premier ligi, tako da bi željeli zauzeti što bolje pozicije kako bi više zaradili u Ligi prvaka. Za ilustraciju, pobjednik Lige prvaka dobije oko 50 milijuna funti, dok će od sljedeće sezone u osvajač Premier ligi zaraditi oko 150 milijuna. Čak i klub s dna ljestvice zaradit će 100 milijuna funti.

Kraj za Dinamo

Velike momčadi diljem Europe stoga su zainteresirane za promjene koje bi značile kraj nadanjima manjih klubova poput Dinama, da bi mogli zaigrati u skupini Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjena bi značila da bi se prvo igrala eliminacijska kola čime bi se ispunila namjera da što ranije ispadnu slabije momčadi, a potom bi se prešlo u grupnu faznu. Cilj je načiniti dvije jake skupine sa po osam velikih klubova koji bi u natjecanju odigrali po 14 utakmica najmanje te bi osigurali puno veći prihod od TV prava i sponzora, kao i od ulaznica.

Image

Ovakvi dvoboji uskoro bi moglgi biti prošlost.

To bi ujedno označilo približavanje onomu o čemu se tjednima raspravlja, a to je liga sastavljena od najmoćnijih i gledateljima najprivlačnijih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uefa zainteresirana

Ovo bi bila najradikalnija promjena u elitnom klupskom natjecanju još otkako je prije skoro 25 godina Kup prvaka zamijenila Liga prvaka. Također, nabolje lige u Europi imale bi više mjesta rezerviranih za njihove predstavnike.

Koka piše Daily Mail, Uefa je navodno zainteresirana za ove promjene jer su svjesni da im Liga prvaka s komercijalne strane ne donosi dovoljno prihoda. Počeli su shvaćati da im je potrebno više utakmica u kojima bi međusobno igrali veliki klubovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Ivan Rakitić s pobjedničkim peharom Lige prvaka

Problem bi jedno bio kako bi velikani kombinirali domaća natjecanja s europskim, jer bi im promjene donijele puno više utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo