ŠTO AKO HRVATSKA I SRBIJA ZAVRŠE U ISTOJ SKUPINI NA EURU? / Srpski izbornik ponudio vrlo zanimljiv odgovor

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Hrvatska bi vrlo lako mogla završiti u skupini na Euru sa Srbijom

2.12.2019.
9:06
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu 2020. godine igrat će u skupini D zajedno s reprezentacijama Engleske i Češke, te pobjednika play-offa između Škotske, Izraela, Norveške i Srbije odlučeno je na ždrijebu koji je u subotu održan u Bukureštu. Hrvatska će prvu utakmicu igrati 14. lipnja protiv Engleske na Wembleyju, u drugom kolu ćemo 19. lipnja igrati protiv Češke u Glasgowu, a u trećem kolu 23. lipnja ponovo u Glasgowu protiv pobjednika play-offa C, jedne od reprezentacije iz kvarteta Srbija, Norveška, Škotska i Izrael.

Dakle, Hrvatska bi vrlo lako mogla završiti u skupini na Euru sa Srbijom. U susjednoj zemlji ova je skupina, dakako ako se Srbi plasiraju, s Englezima i Hrvatima proglašena "skupinom smrti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

12.11.2019., Rijeka - Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci susreta sa Slovackom. Izbornik Zlatko Dalic Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

'Samo skromno i mirno'

Izbornik Zlatko Dalić kazao je kako moraju ostati skromni i kako moraju ići utakmicu po utakmicu kao u Rusiji.

"Naš prvi cilj je proći grupnu fazu, za što ćemo igrati. Nakon toga ćemo razmisliti o sljedećim koracima. Ne želim gledati previše u budućnost jer je za mene najvažniji prolaz grupe i tada ćemo vidjeti kakav će biti ždrijeb," kazao je izbornik svjetskih doprvaka. Dalić s osvrnuo i na podatak kako će "Vatreni" i "Gordi Albion" ponovo igrati međusobno nakon svjetskog prvenstva u Rusiji i Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će isto kao u polufinalu Svjetskog kupa, kao i u Ligi nacija. Radujem se toj utakmici. Igrat ćemo na Wembleyju i počet će s EURO-a pred punim stadionom. Oni su favoriti u našoj grupi i prije sam rekao da su Englezi momčad koja ogromnim koracima ide naprijed."

Dalić je dodao kako su "Vatreni" u Rusiji počeli skromno, a završili u Moskvi. "Ovaj put krećemo iz Londona i tko zna gdje ćemo završiti. Moramo biti skromni, mirni i zajedno pokušati ponoviti Rusiju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

CZECH REPUBLIC, SLOVAKIA, HUNGARY, CROATIA, SLOVENIA, SERBIA, BOSNIA & HERZEGOVINA, MONTENEGRO, MACEDONIA, ROMANIA and BULGARIA RIGHTS ONLY

Montenegro Coach Ljubisa Tumbakovic looks dejected after the UEFA Euro 2020 Qualifying Group A match between Montenegro and England at Podgorica City Stadium on March 25th 2019 in Podgorica, Montenegro. (Photo by Daniel Chesterton/phcimages.com), Image: 422177364, License: Rights-managed, Restrictions: No unpaid use. All rights reserved. Self-billing applies where appropriate. No syndication. No redistribution.

P: +44 7966 018899 / +447966 018899 E: picturedesk@phcimages.com, Model Release: no, Credit line: Daniel Chesterton / PHC Images / Profimedia

Srpski izbornik o skupini

Potencijalni susret s Hrvatskom kao i skupinu u koju mogu ući, komentirao je i srpski izbornik Ljubiša Tumbaković.

"Favorit te grupe je svakako Engleska. Možda se izdvaja i grupa u kojoj su Portugalci, Francuzi i Nijemci, ali uvijek se tako formira jedna da privuče najviše pažnje. Mislim da je kvaliteta ravnomjerno raspoređena, bit će dobrih i uzbudljivih utakmica", rekao je Tumbaković za Sportski žurnal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je komentirao mogući susret s Hrvatskom. "Prvo skoči pa reci hop. Moramo proći baraž da bismo pričali o bilo čemu drugom", zaključio je Tumbaković.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo