STIŽU OGROMNE PROMJENE U LIGI PRVAKA? / Englezi najavili senzaciju, evo što bi sve moglo biti drugačije

Image
Foto: Profimedia

UEFA planira novim formatom održati na životu Ligu prvaka i spriječiti formiranje Superlige

11.12.2020.
9:36
Profimedia
VOYO logo

Mediji u Engleskoj javljaju da će najprestižnije europsko klupsko natjecanje, Liga prvaka, za četiri godine (2024.) doživjeti velike promjene.

Prema njihovim informacijama, UEFA će povući taj potez kako bi spriječila formiranje europske Superlige, natjecanja u kojem bi sudjelovali najjači i najbogatiji europski klubovi i koja bi praktički uništila Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi format

Dosadašnja faza Lige prvaka po skupinama bit će ukinuta i formirat će se liga u kojoj će biti 36 momčadi, od kojih će šest biti iz engleske Premierlige. Svaki klub će odigrati 10 utakmica u ligi, a nakon toga će se osam prvoplasiranih plasirati izravno u osminu finala. Ekipe od 9. do 24. mjesta igrat će u doigravanju za plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi pišu da bi to Ligu prvaka učinilo puno uzbudljivijom jer bi velikani međusobno igrali i najbolji bi se plasirali u četvrtfinale, a ostali bi se borili kroz fazu prije eliminacije za plasman pa bi uslijedila borba za trofej.

Više novca

Plasman u takvu LP bi bio garantiran Manchester Cityju i Unitedu, Liverpoolu, Arsenalu, Chelseaju i Tottenhamu te bi se tako 'zatvorila' Liga prvaka. To bi bila garancija da će najveći klubovi konstantno igrati u elitonom natjecanju i to bi UEFA-i donijelo još veću zaradu od TV prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA će o reformi natjecanja razgovarati na redovnom kongresu u travlju sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo