STISNULI RUKE: / HNS i igrači dogovorili su omjer dijeljenja premija za Euro

Image

Hrvatski nogometni savez dogovorio je s igračima plan raspodjele premija za nadolazeće Europsko prvenstvo. Zarađeno u Francuskoj Savez i igrači dijelit će u omjeru 50:50.

6.6.2016.
13:58
VOYO logo

"Raspodjela premija za plasman na EURO bila je dogovorena već uoči početka kvalifikacija te se taj iznos dijelio između Saveza i igrača u omjeru 70-30 u korist Saveza", podsjeća službena internetska stranica HNS-a.

Sada je, uoči Eura koji započinje u petak, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, u društvu izbornika Ante Čačića, kapetana Darija Srne i nekolicine iskusnijih igrača dogovorio i omjer premija ostvarenog na nadolazećem turniru. Raspodjela novca bit će polovična između dviju strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimum iznosi 27 milijuna eura

Sve reprezentacije koje su se plasirale na EP već su inkasirale osam milijuna eura. Svaka pobjeda u skupini tu će brojku povisiti za milijun, a svaki remi za 500,000 eura. Novac se u kasnijoj fazi turnira dijeli ovako: svaka reprezentacija sudionik osmine finala postaje bogatija za 1,5 milijuna, osmero četvrtfinalista za dodatnih 2,5, a polufinalisti će dobiti dodatnih četiri milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalisti koji će se na Stade de Franceu u Parizu ogledati 10. srpnja dodatno će se obogatiti, pobjednik za osam, poražena reprezentacija za pet milijuna eura. Ukupni pobjednik maksimalno može zaraditi 27 milijuna eura što je povećanje u odnosu na 2012. godinu od 3,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo