'Jedino Hrvatska može biti blizu Španjolske'

'Težit ću onome što je španjolski sustav igre, ali to ne znači da će Hrvatska izgubiti vrijednost Mandžukića ili Olića.

13.8.2012.
19:52
VOYO logo

Igor Štimac kao hrvatski izbornik debitira u srijedu. Mjesto radnje je Split, odnosno, Poljud, s početkom u 20.30 sati, a suparnik nije nimalo bezazlen - Švicarska.

"Osjećam uzbuđenje, ono nosi pozitivne vibracije. Nikada nisam ni prestao biti dijelom reprezentacije, sve sam utakmice živio s reprezentacijom. Sada sam tu na direktan način, mogu utjecati na događaje na terenu, to me veseli. Vjerujem da ćemo polučiti izvrsne rezultate", poručio je novi izbornik i okrenuo se na ono što mnoge zanima u Hrvatskoj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stalno razmišljam o stilu igre. Sustav igre formira se prema profilu igrača, nećemo imati striktan sustav. Težit ću onome što je španjolski sustav igre, ali to ne znači da će Hrvatska izgubiti vrijednost Mandžukića ili Olića. Rezultatska prednost ostvaruje se u sredini terena, tu imamo veliki potencijal. Hrvatska sa svojim veznim igračima može jedina biti blizu Španjolske, za neko vrijeme ćemo doseći tu razinu. Zanimaju nas pobjede protiv najboljih, tako se moramo ponašati", kazao je Štimac za Večernji list i dodao . Izbornik je ponudio i svoje viđenje 'trakavice' Modrić. "Zabrinjava me i veseli. Veseli me jer smo svi svjesni da će završiti u Realu, a brine me što nije u trenažnom procesu. Već je u zakašnjenju, izvući ćemo maksimum iz njega za kvalifikacije", kazao je Štimac i za kraj pogledao prema skupini koja našu reprezentaciju čeka na putu do SP-a u Brazilu:

"O protivnicima razmišljam već dva mjeseca, otkako smo doznali skupinu i otkako sam shvatio da ću biti izbornik. Deset ljudi radilo je analize naših protivnika u kvalifikacijama, imamo sve informacije. Imamo ljude na utakmicama svojih protivnika u skupini. Sve respektiramo, ovo je najteža skupina u povijesti, ali ne bježimo od uloge favorita. Prihvaćamo je i znat ćemo se nositi s njom", zaključio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo