STIGLE PRVE PROGNOZE KLADIONICA: / Engleska je prvi favorit Eura, Češka je otpisana, a evo kako stoje Vatreni

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na europskim prvenstvima Hrvatska nema niti jedan plasman bolji od četvrtfinala

1.12.2019.
8:49
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu 2020. godine igrat će u skupini D zajedno s reprezentacijama Engleske i Češke, te pobjednika play-offa između Škotske, Izraela, Norveške i Srbije odlučeno je na ždrijebu koji je u subotu održan u Bukureštu.

Image
ENGLESKA BRUJI O NOVOM SRAZU S VATRENIMA: /

Oglasile se još dvije legende: 'Bit će dosta posla ovog ljeta...'

Image
ENGLESKA BRUJI O NOVOM SRAZU S VATRENIMA: /

Oglasile se još dvije legende: 'Bit će dosta posla ovog ljeta...'

Hrvatska će prvu utakmicu igrati 14. lipnja protiv Engleske na Wembleyju, u drugom kolu ćemo 19. lipnja igrati protiv Češke u Glasgowu, a u trećem kolu 23. lipnja ponovo u Glasgowu protiv pobjednika play-offa C, jedne od reprezentacije iz kvarteta Srbija, Norveška, Škotska i Izrael.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu, koje je na rasporedu 26. ožujka, će igrati Norveška i Srbija, te Škotska i Izrael, a finale je 31. ožujka.

Image
Foto: Profimedia

Gareth Southgate manager of England, Zlatko Dalic manager of Croatia and Jaroslav Silhavy manager of the Czech Republic pose alongside the trophy UEFA EURO 2020 final tournament draw, Football, Romexpo Exhibition Centre, Bucharest, Romania - 30 Nov 2019, Image: 485672517, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line: Simon Dael/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bit će to šesto europsko prvenstvo za hrvatsku vrstu, pri čemu peto u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok smo na svjetskim prvenstvima dva puta zadivili svijet osvojivši srebro prošle godine u Rusiji, te broncu 1998. u Francuskoj, na europskim prvenstvima Hrvatska nema niti jedan plasman bolji od četvrtfinala.

"Vatreni" su do sada najdalje dogurali na svom prvom EP-u 1996. u Engleskoj, te na EP-u 2008. u Austriji i Švicarskoj izborivši plasman u četvrtfinale. Na posljednjoj europskoj smotri u Francuskoj 2016. ispali smo u osmini finala, a još dva puta su zapeli u skupini (2004, 2012).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve prognozama kladionica kažu da su Vatreni su deveti favoriti Eura. Prema Oddscheckeru prrvi su Englezi, a iza njih su Francuska, Belgija, Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Italija, Portugal, onda dolazi Hrvatska, a deseti favorit je Danska. Češka je pak tek na 22. mjestu kada su u pitanju favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo