SLUČAJ ZAKLJUČEN /

Stigla kazna zbog zolje na utakmici: Klub bez seniorskih utakmica do godinu dana, privedena dva huligana

Image

Klubu prijeti suspenzija domaćeg terena do godinu dana.

20.9.2022.
11:22
VOYO logo

Zbog ispaljivanja zolje na nogometnom igralištu u Mukinjama kod Korenice više se neće moći igrati seniorske utakmice. Radi se o mjeri protiv NK Plitvica radi prekršaja na utakmici 11. rujna zbog "bacanja petardi i nekoliko topovskih udara izvan terena i jednog koji je pao u teren".

Kazneno će odgovarati i dvojica huligana. Odlučio je tako disciplinski sudac Nogometnog saveza Ličko-senjske županije Darko Banić i naglasio da je odluka sukladna Disciplinskom pravilniku HNS-a te da suspenzija traje “do okončanja postupka, a odnosi se samo na kategoriju seniora”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVJEROJATAN VIDEO /

Navijač na utakmicu ponio zolju pa ispalio raketu na teren: 'To nije bila zolja već raketica'

Image
NEVJEROJATAN VIDEO /

Navijač na utakmicu ponio zolju pa ispalio raketu na teren: 'To nije bila zolja već raketica'

Pregledana i videosnimka

Sucu Baniću su svoja pisana očitovanja dostavili jučer službeni predstavnici NK Plitvice i NK Sokolac, delegat utakmice i glavni sudac utakmice, a pregledao je i videosnimku.

Policija je izuzela zapisnike i izjave i snimku, jer se zbog spornih situacija svaka utakmica snima, ali je, kako je Banić rekao Hini, sve to on prethodno pregledao i da s pisanim očitanjima ima “sve elemente za odluku”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku ipak još nije donio i pojašnjava da je on disciplinski sudac pojedinac, a da se na njegovu odluku klub može žaliti Komisiji za žalbe kao drugostupanjskom tijelu.

Bez terena i do godinu dana

Moguće su kazne novčana, održavanje utakmica bez gledatelja, ali najviše za pet utakmica te produljenje suspenzije terena i do godinu dana. Klub bi u tom slučaju nastavio sezonu, ali bi igrao samo na gostujućim terenima.

Prošlog je tjedna Banić najavio da će klub svakako biti kažnjen jer da je "organizacija utakmice zakazala", a "raketni bacač je ušao na tribine".

Za taj su incident kazneno prijavljena dvojica navijača. Onaj koji je iz lakog raketnog bacača zolje ispaljivao pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo “za dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”, a njegov prijatelj za “sprječavanje dokazivanja kaznenog djela” i za “nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”. Obojica će odgovarati i prekršajno po više osnova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo