Lov na europsku jesen /

Statistika o šansama hrvatskih klubova: Dinamo ima slatke brige, Hajduk i Osijek su niže od očekivanog

Image
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Premda na prvu izgledaju dosta oštro, brojke su ipak na strani hrvatskih klubova

10.7.2024.
15:48
Sime Zelic/PIXSELL
VOYO logo

Uskoro počinju pretkola europskih natjecanja za hrvatske nogometne klubove. Dinamo je zbog dobrog koeficijenta već osigurao najmanje Europa ligu te se već nalazi u play-offu Lige prvaka. Rijeka je u drugome pretkolu kvalifikacija Europa lige, a Hajduk i Osijek borit će se za Konferencijsku ligu u drugome pretkolu kvalifikacija.

Image
Sopić zadovoljan /

Rijeka pobjedom otvorila pripremnu utakmicu u čudnome formatu

Image
Sopić zadovoljan /

Rijeka pobjedom otvorila pripremnu utakmicu u čudnome formatu

Statistička stranica Football Meets izračunala je po težini rasporeda i mogućim protivnicima šanse hrvatskim klubovima za plasiranje u grupnu fazu jednog od europskih natjecanja. Najbolje naravno stoji Dinamo koji se već automatski i plasirao u Europa ligu. Ipak tu je statistička stranica predviđala ishod u play offu za Ligu prvaka. Football Meets, izgleda, nije sklona Plavima jer daju 47 posto šanse Dinamu za plasiranje u Ligu prvaka, a 53 za Europa ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeći hrvatski klub koji najbolje stoji po statistici je Rijeka. Prema spomenutoj stranici Rijeka ima čak 61 posto za europsku jesen od toga 44 posto da to bude u Konferencijskoj ligi, a samo 17 da to bude u boljoj Europskoj ligi. Hajduku se predviđa 26 posto šanse da osigura grupnu fazu Konferencijske lige, a Osijek ima najmanje, 19 posto za europsku jesen, također u Konferencijskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak brojke pokazuju da će ova sezona biti napokon ona u kojoj će Hrvatska imati više od jednoga predstavnika u grupnoj fazi europskoga natjecanja. To bi bio sjajan uspjeh za hrvatski nogomet te bi se time digao nogometni koeficjent koji je zadnjih godina u padu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo