POJAVILI SE MEĐU FAVORITIMA / 'Stara garda ima snagu za zadnji juriš': Ugledni list upozorava da će Vatreni daleko otići na SP-u

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
29.9.2022.
9:27
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Engleski Guardian osvježio je rejtinge svih 32 reprezentacije koje nastupaju na SP nakon posljednjeg ciklusa utakmica te je sad već jasno tko su najveći dobitnici i gubitnici završne faze priprema za Mundijal.

'Većina reprezentacija koje će igrati u Kataru su odradili zadnje utakmice. Tko su favoriti za osvajanje naslova?', pita se Guardian pa odmah daje odgovor.
Najbolje šanse po njihovom mišljenju imaju perjanica južnoameričkog nogometa – Brazil i Argentina. I jedni i drugi su u sjajnoj formi te izgledaju prilično impresivno u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil i Argentina prvi favoriti

Slijede ih Španjolska, Nizozemska, Njemačka, Danska i Francuska, a potom na osmom mjestu i Hrvatska. Vatreni su dvjema pobjedama protiv Danske i prvim trijumfom u povijesti protiv Francuske skočili za čak pet mjesta u odnosu na prijašnju listu.

Image
UVIJEK VJERNI /

Noć u kojoj je pao Beč: Više od 20 tisuća navijača je bodrilo Vatrene na putu prema povijesnom uspjehu

Image
UVIJEK VJERNI /

Noć u kojoj je pao Beč: Više od 20 tisuća navijača je bodrilo Vatrene na putu prema povijesnom uspjehu

To je najveći skok među svim reprezentacijama koje će nastupiti na SP zanemarimo li pomake na dnu gdje je Australija skočila s 31. na 26. poziciju. Uz Vatrene takav napredak bilježi još Srbija koja je s 15. pozicije skočila na 10., te Japan i Ekvador, no oni su daleko od pozicije favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Luka Modrić je nezaustavljiv'

"Sugestije da je Hrvatska sila u padu srušene su činjenicom da je zasluženo osvojila prvo mjesto skupine Lige nacija u kojoj su Danska i Francuska. Luka Modrić (37) bio je nezaustavljiv prije tjedan dana u pobjedi nad Danskom i zatim je zabio za uvjerljivo slavlje kod Austrije. Hrvatska stara garda ima snage za zadnji juriš koji bi ih u Kataru mogao odvesti daleko", piše u tekstu o Hrvatskoj.

Ovogodišnja kampanja Hrvatske u Ligi nacija sugerira kako je Zlatko Dalić ponovno našao kemiju pred veliko natjecanje te Vatreni s puno samopouzdanja u svoje mogućnosti idu u Katar. Jasno je da nakon par godina traženja Modrić i društvo ponovno mogu rušiti velikane u serijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su Hrvatska i Srbija napravili veliki pozitivan pomak, pad su na novoj listi doživjeli Portugalci kojima je iz ruku u posljednjim trenucima izmaknuo Final Four Lige nacija, a osjetan pad su doživjeli i Kamerunci nakon poraza od Uzbekistana i Koreje.

Belgija u slobodnom padu, Marokanci optimistični

Valja zabilježiti da je na Guardianovoj listi za dva mjesta napredovao Maroko koji je trenutno 19. na listi favorita. Kanada je pala za jedno mjesto te je sada 17., a veliki pad, od čak četiri mjesta je zadesio Belgiju koja je ispala iz top 10 te sada drži tek 12. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba istaknuti još jednu zanimljivost u Guardianovoj prognozi, a vezana je za Englesku. Naime, Tri lava nikog nisu pobijedili u šest utakmica, ispali su u B grupu Lige nacija, ali su na listi napredovali za jedno mjesto te ih se smatra devetim favoritima za osvajanje Svjetskog prvenstva.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo