UOČI KATARA / Protivnici Vatrenih odigrali pripremne utakmice pred SP: Evo kako su prošle ove dvije reprezentacije

Image

Uspješniji je bio prvi suparnik naše reprezentacije na SP-u, Maroko je uz uvodni trijumf nad Čileom (2-0), sinoć je u svojoj posljednjoj provjeri pred tu smotru upisao remi u susretu s Paragvajem.

28.9.2022.
18:09
VOYO logo

Neeuropske reprezentacije za nadolazeće Svjetsko prvenstvo moraju se pripremati kroz prijateljske utakmice, za razliku od ovih sa Starog kontinenta, koje su ovih dana završavale nastup u Ligi nacija. Tako su sinoć svoje prijateljske dvoboje odigrali i budući suparnici hrvatske nogometne reprezentacije, Kanada i Maroko.

Prvi su na terenu bili Kanađani, u Bratislavi su snage odmjerili s Urugvajem te upisali poraz od 2-0. Oba pogotka pala su u prvom poluvremenu, prvi od njih već u šestoj minuti, kada je sjajno iz slobodnog udarca s više od 20 metara iskosa pogodio Nicolás de la Cruz, uz slabiju reakciju kanadskog kapetana i golmana Milana Borjana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAGAZNE MINE /

Vatrenima prijeti balkanska skupina u kvalifikacijama za Euro, a iz drugog šešira dvije svjetske sile

Image
NAGAZNE MINE /

Vatrenima prijeti balkanska skupina u kvalifikacijama za Euro, a iz drugog šešira dvije svjetske sile

Akcija za drugi urugvajski pogodak posebno će razveseliti sve Liverpoolove navijače, njihov nekadašnji ljubimac Luis Suárez odličnim je ubačajem pronašao aktualnog igrača te momčadi, Darwin Núñez. Taj je napadač bio najviši u skoku te preciznim udarcem glavom svladao Borjana, za prekid njegovog golgeterskog posta koji je trajao još od početka kolovoza.

Tako je Kanada ovu reprezentativnu pauzu završila s ovim porazom, nakon pobjede istim ovim rezultatom (2-0) nad Katarom. Prije odlaska u Katar, ova momčad će odigrati još jednu pripremnu utakmicu, u Dubaiju će snage odmjeriti s Japanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ta se utakmica igrala na neutralnom terenu, odnosno stadionu Benito Villamarín u Sevilli, a pogodaka nije bilo (0-0), iako su Marokanci stvorili više prigoda i udaraca te veći posjed lopte. To je ujedno bila i druga utakmica za novog marokanskog izbornika Walida Regraguija, koji je ponovno pozvao i Hakima Ziyecha te na vrlo dobar način krenuo na ovoj poziciji, nakon smjene Vahida Halilhodžića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo