OPTIMISTIČAN JE / Legenda zna Vatrene u trepavicu i jako ih cijeni: 'Hrvatska je velesila jedan od glavnih favorita za mundijal'

Image
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Rekao jekoliko daleko Hrvatska može dogurati, ali i što bi po njemu bio pravi rezultat

28.9.2022.
13:03
Boris Scitar/PIXSELL
VOYO logo

Vahid Halilhodžić je odveo Marokance na Svjetsko prvenstvo u Katar, a potom dobio otkaz i razišao se sa Savezom nakon tri godine mandata na klupi reprezentacije. On je bio možda i najveća opasnost za Vatrene u tom okršaju jer ih poznaje od glave do pete. u Intervjuu za Sportske novosti je rekao koliko daleko Hrvatska može dogurati, ali i što bi po njemu bio pravi rezultat.

Image
NAGAZNE MINE /

Vatrenima prijeti balkanska skupina u kvalifikacijama za Euro, a iz drugog šešira dvije svjetske sile

Image
NAGAZNE MINE /

Vatrenima prijeti balkanska skupina u kvalifikacijama za Euro, a iz drugog šešira dvije svjetske sile

Istče kako je Hrvatska veselesila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa kad kažem da je velesila, onda sam sve rekao. Svaka velesila svjetskog nogometa može napraviti velike stvari u Kataru. Mislim da su Hrvatskoj ove dvije pobjede protiv Danske i Austrije, konačni plasman na Final Four dodatno podigle samopouzdanje. O kvaliteti ne treba pričati, jer to znaju svi. Ono što sam posebno zapazio u posljednjim ogledima Dalićeve družine je i vrlo bitan začin koji se zove - drskost. Momci su kvalitetni, samopouzdani i pomalo drski, znaju da su dobri, a to i pokazuju. Zato držim da Hrvatska ima velike šanse da na Svjetskom prvenstvu napravi pravi rezultat", kaže popularni 'Vaha'

Mnoge jake reprezentacije padaju, a kod Vatrenih nema nikakvih turbulencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidite, kad krene nokaut faza, a ja naravno vjerujem da će Hrvatska proći skupinu, svašta se može dogoditi. Tu se onda u jednoj utakmici odlučuje sve. Međutim, ima tu jedna važna, jako važna priča kad je u pitanju vaša reprezentacija, a koju valja posebno apostrofirati. Hrvatska ima stabilnost! Kod mnogih drugih jakih reprezentacija se događaju neke stvari van terena. Recimo, kod Francuske se događaju mnoge stvari koje će ih vjerojatno destabilizirati, vidite da ruže ne cvjetaju Engleskoj, Njemačkoj, ima mnogo upitnika", rekao je Halilhodžić i dodao:

Izbornici traže najbolje sastave, u mnogim su nedoumicama, mnogi igrači u tim velikim reprezentacijama nisu u najboljoj formi. A Hrvatska je sve - obrnuto. Nema tu nikakvih turbulencija, rekao bih da s iskusnijim senatorima i onima mlađima koji nadiru poput bujice godinama drži kontinuitet i stabilnost. I ne samo to, vidim po izjavama, po svemu da se hrvatski reprezentativci sjajno ponašaju, da dišu kao jedan, nema podjele na starije i mlađe, Hrvatska je - momčad! Zato posve jasno kažem da je Hrvatska među favoritima na Svjetskom prvenstvu u Kataru", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo