BITKA ZA ANTU / Čačićev lik u novoj FIFA-i nasmijao Hrvatsku, a evo kako izgleda u PES-u: Tko je napravio bolji posao?

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamov trener dobio je svoje pravo lice u dvije najpopularnije nogometne igre

28.9.2022.
12:09
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu je službeno izašla FIFA 23, a ljubitelji ove nogometne igre su već mogli vidjeti nove ocjene igrača, ali i trenere. Dinamo i Hajduk su jedina dva hrvatska kluba u igri, a uz njih se vratila ih Hrvatska nogometna reprezentacija, no to je sve i moramo se složiti kako je izbor dosta skroman.

Image
OVO SMO SVI ČEKALI /

Hrvatska se vraća na FIFA-u! Uskoro ćemo opet moći zaigrati s Vatrenima u popularnoj igrici

Image
OVO SMO SVI ČEKALI /

Hrvatska se vraća na FIFA-u! Uskoro ćemo opet moći zaigrati s Vatrenima u popularnoj igrici

Pes je uvijek imao to nešto

Ako zagrebemo malo ispod površine, PES je nogometna igrica koja je razočarala svoje obožavatelje kada su objavili novu verziju eFootball koja se može nazvati mobilnom igricom na računalima i "next gen" konzolama. Sam projekt je otišao dosta u nazad, a kako je Konami povukao prošlu verziju igre s tržišta, cijena je otišla u nebo, a igrači teško dolaze do svojih kopija igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među ljubiteljima PES-a je i dalje popularna prošla verzija igre za 2021. godinu, a kako licence nikad nisu bile jača strana zbog nadmoći FIFA-e, igrači su navikli sami ubacivati licence klubova, stadione, navijanja, dresove, grbove, lica i mnoštvo drugih stvari.

Usporedba

FIFA je što se tiče lica većinom bila ispred PES-a. Detalji do koje ide igra jesu nevjerojatni, ali se moramo složiti kako se za izradu Čačića i nisu previše potrudili. Nedostaju mu naočale i vidi se da to nije on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot EA Sports

Ante Čačić u FIFA-i

Razlike gotovo i nema

Balkan Pes Box redovito objavljuje dodatke kako bi igru učinio što realnijom. Stupili smo u kontakt s njima te su nam oni poslali kako je njihov edit tim napravio Dinamovog stratega Antu Čačića, a moramo se složiti kako su napravili odličan posao. Lica su modelirana i rađena do najsitnijeg detalja, a to zapravo i krasi PES, a Čačić iz igre se nalazi na lijevoj strani fotografije, dok je desna slika stvarnost.

Image
Foto: Balkan Pes Box za RTL.hr

Ante Čačić u PES-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo