VIDEO: / Fantastičan gol Darija Srne iz slobodnjaka!

Prva utakmica osmine finala nogometne Lige prvaka između Šahtara i Borussije Dortmund u Donjecku završila je bez pobjednika 2:2.

13.2.2013.
21:31
VOYO logo

Prvu veliku šansu na Donbass Areni imala je Borussia kada je u 17. minuti Mats Hummels glavom nakon kornera uzdrmao gredu.

Ravnopravan se susret igrao do 31. minute kada je Šahtar izborio slobodan udarac na 22 metra od gola, malo iskosa s lijeve strane, a precizan je izvođač bio kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna. Prebacio je lijepo živi zid, a Borussijin vratar Roman Weidenfeller ispružio se koliko je dug i širok, ali nije uspio dohvatiti lotu. Bio je to Srni prvi ovosezonski gol u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački je prvak do izjednačenja uspio stići deset minuta kasnije kada je Robert Lewandowski iskoristio nespretnost igrača Šahtara u obrani. S desne je strane ubacio Mario Götze, lopta je nekako došla do poljskog igrača u kaznenom prostoru, a ovaj je prvo promašio loptu, ali je drugog pokušaja prizemnim udarcem neometan poslao loptu u bliži kut i zabio peti gol u sedam ovosezonskih utakmica Lige prvaka.

http://rutube.ru/video/embed/6151128

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat na semaforu nije se mijenjao do 68. minute kada je za novo vodstvo Šahtara zabio Douglas Costa. Primio je dubinsku loptu od Jaroslava Rakitskog na vrhu šesnaesterca, izbacio Hummelsa i Marcela Schmelzera iz igre i lijepim poluvolejem ljevicom zabio svoj prvi ovosezonski gol u Ligi prvaka.

Međutim, po postignutom drugom golu Šahtar se povukao, što su iskoristili Žuto-crni i zabili za izjednačenje u 87. minuti. Strijelac je bio Hummels glavom nakon kornera koji je izveo Schmelzer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna je za Šahtar odigrao svih 90 minuta, dok je Eduardo da Silva u igru ušao u 84. minuti umjesto Alexa Teixeire.

Iako su "rudari" u dva navrata vodili, završilo je 2-2. "Naravno da nismo zadovoljni rezultatom. Dva smo puta vodili i dva smo puta primili golove samo nekoliko minuta prije poluvremena i samog kraja, što je smiješno s obzirom na razinu natjecanja. Takve se pogreške ne mogu oprostiti", komentirao je za Šahtarovu web-stranicu Srna, koji je svoju momčad prvi put doveo u vodstvo u 31. minuti iz slobodnog udarca. "Žao mi je što smo ostavili toliko energije na travnjaku, ali moramo gledati prema naprijed. Nakon tako duge pauze svaki je igrač dao svoj maksimum i siguran sam da ćemo izgledati bolje u sljedećoj utakmici. Moramo pobijediti u Dortmundu i pokušat ćemo to ispuniti". Upitan koje su bile glavne Šahtarove pogreške i da li je Borussia bila fizički bolje primpremljena, kapetan hrvatske reprezentacije je rekao: "Primamo puno golova iz kornera. Šteta je primiti ih u 41. i 87. minuti. Nedostajalo nam je čvrstine. Borussia je ovaj put bila bolje fizički pripremljena. Oni su jaka momčad s dobrim trenerom, a mislim da je publika uživala u zabavnom nogometu". Na kraju se Srna složio da je Borussia u prednosti uoči uzvrata u Dortmundu. "Mislim da jesu, da. Ali pitanje tko će proći dalje je i dalje otvoreno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo