SRNA PONOVNO SPREMAN ZA KOPAČKE: / Legendarni kapetan se vraća, otkriva i u kojem bi klubu mogao zaigrati nakon Šahtara

Image
Foto: AFP

'Tu zadnju godinu želim igrati iz gušta, radi sebe'

22.5.2018.
23:33
AFP
VOYO logo

Prilično su Darija Srnu nahvalili vlasnik Šahtara Rinat Ahmetov i trener momčadi Paulo Fonseca u izjavama za jednu ukrajinsku televiziju. Toliko da je dovoljno jasno svima da su nekadašnjem kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije vrata kluba zauvijek otvorena jednom kad završi igrački dio karijere.

Da Srna i prođe kroz njih u Šahtaru će, ipak, još neko vrijeme morati pričekati. Srna, naime, nije odustao od nastavka igračke karijere naprasno prekinute zbog pada na doping-testu. Suspenzija se primakla kraju, Srna uskoro ponovno može trenirati i baviti se nogometom o čemu je i pričao za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno ću još igrati

"Ne znam koju bi funkciju imao u klubu, no definitivno će biti vezana uz nogomet. Navijači žele da budem u klubu, ali svoju nogometnu karijeru završit ću na terenu! Bila je duga, odlična, zaslužio sam da je okončam na travnjaku. Iz poštovanja prema svom ocu i svojoj obitelji, prema svim navijačima koji su bili uz mene sve ovo vrijeme. Sigurno ću igrati još negdje, želim igrati. Tu zadnju godinu želim igrati iz gušta, radi sebe", veli Srna kojem ne pada na pamet zaigrati u Ukrajini za neki drugi klub jer Šahtar je njegova jedina tamošnja ljubav.

A što Srna znači njemu i suigračima najbolje će opisati sljedeći detalj nakon finala Kupa u kojem je njegova momčad svladala kijevski Dinamo. Opisao je to sam Srna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na situaciju nisam mogao prisustovati ceremoniji primanja medalja i pehara, a novi kapetan Taison otišao je među navijače, uzeo je moj dres, odjenuo ga, te se s njim vratio na teren. Kompletna je momčad trofej posvetila meni, a navijači su pljeskali. Bio je to iznimno emotivan trenutak koji ću pamtiti cijeli život. Taj trenutak je vrijedio više od svih ugovora i novaca, svih utakmica koje sam odigrao za Šahtar. Doživio sam to kao veliki respekt suigrača za ovih 15 godina koliko sam proveo u Šahtaru."

Može birati što će

Sasvim je jasno da onda neće zaigrati za nekog od ukrajinskih rivala. A na pitanje za koga bi mogao, daje odogovor:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad sam prvi put u životu u fazi da mogu birati. Imam ispred sebe razne opcije. Mogu raditi u klubu, mogu igrati, a mogu i završiti karijeru! A moja opcija je još igrati... Ne treba to biti u velikom klubu, ovu zadnju igračku godinu želim igrati zbog sebe, pa makar u Neretvi iz Metkovića."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo